Annonse
HjemNyheterNye Nissan Z med retorlinjer

Nye Nissan Z med retorlinjer

Zzzz, det er på tide å våkne nå. Nissan har nemlig avduket en ny Z-modell. Og den er vakker!

Det er en utfordring å lage nye modeller basert på klassikere, men av og til må man bare.

Som Nissan, som akkurat har gjort unna 50-årsjubileet for sine sagnomsuste Z-modeller. Den første i form av Datsun Z ble vist fram i 1969, og siden har det kommet en rekke slike kompakte sportsbiler med Z-bokstaven i seg.

50 år må selvsagt feires, og det gjør Nissan til gangs.

Saken fortsetter under Annonsen

De har utviklet en helt ny modell kalt Z Proto som likegodt hedrer flere av disse, og er en slags futurisk retroutgave. Ja, tilbake til fremtiden.

Bilen som nå er avduket er selvsagt lakkert i en gul «Z-farge», akkurat som første generasjon (S30) og den berømte 300ZX (Z32) ‒ og er lakkert med svart topp.

Videre har de latt seg inspirere av en japansk versjon når det kommer til lyktedesignet, nemlig 240ZG fra 70-tallet. Tårelyktene har selskap av en ganske så firkantet grill som vi blant annet finner i 350Z som kom i 2002, og bak er den inspirert av 300ZX (Z32).

Men den virkelige retro-looken finner vi fra siden, for her ser man helt klart at Z Proto har linjer som tar oss årtier tilbake uten at vi tenker at dette er en gammel bil.

Nissan gambler selvsagt litt når de mikser så mange forskjellige klassiske design sammen, men bildene taler sitt klare språk. Denne har de truffet med.

Nissan Z Proto skal også være en bil for framtiden, så de har puttet inn ny teknologi som en 12,3-tommers berøringsskjerm på innsiden som i Proto-utgaven er ganske så stilig kledd i svart og gult. Men Z-bilene skal først og fremst kjøres, så de har ikke overlastet denne med en masse førerassistenter og selvkjøringsteknologi. Det får andre nye modeller ta seg av.

Kjøremaskinen er utstyrt med en V6 med twinturbo og selvsagt en 6-trinns manuell girkasse. For å spare vekt har de også brukt karbonfiber, og Z Proto er skodd med 19-tommers hjul.

Hva den nye Nissan Z kan skilte av spesifikasjoner vet vi ikke, men prototypen som nå er vist fram lover iallfall godt.

Den nye Z-utgaven er ventet på markedet en eller annen gang neste år, og i mellomtiden kan vi sjekke ut bildene av den flotte modellen og få et lite gjensyn med de tidligere Z-modellene.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse