Nye Lamborghini Countach på veien for første gang

Neste generasjonen av ikonet nærmer seg nå produksjon.


13. august 2021 var litt av en merkedag for Lamborghini. Da befant sjefene seg i Pebble Beach, og anledningen kunne knapt vært større.

Italienerne skulle nemlig avduke en ny generasjon av selveste Countach, en av verdens aller mest berømte sportsbiler som forsvant på 1990-tallet.

Siden har det gått unna, og nå har den nye utgaven nådd en ny milepæl.

For sammen med Countach LP 400, den første versjonen av superbilen, og den siste utgaven av Countach 25th Anniversary, ble den helt nye Lamborghini Countach LPI 800-4 for aller første gang testet på åpne veier.

Den nye utgaven er selvsagt den råeste når det kommer til ytelser, for her snakker vi altså om en superbil med totalt 814 hestekrefter.

780 hk kommer fra den 6.5-liters store V12-motoren, mens resten generes av en 48 volts elmotor med 34 hk montert av alle plasser direkte på girkassen.

Elmotoren er for øvrig drevet av en såkalt superkondensator, tre ganger mer kraftfull enn et litium-ion-batteri med samme vekt.

Det er dog en skikkelig festbrems.

Lamborghini Countach LPI 800-4 skal kun lages i 112 eksemplarer, og samtlige var solgt allerede før sjefene kunne avduke den i Pebble Beach. Det høres kanskje ut som et litt merkelig antall, men det har sin grunn.

Det første prosjektet som førte til Countachen var nemlig døpt «LP 112», så ja, litt synd det ikke het 1.112 eller 11.112.

Uansett, de første heldige eierne kan forvente levering i løpet av første kvartal, så bilen er ikke altfor langt unna.

Det feirer vi med bilder av den nye og de to gamle, og disse bør du få med deg:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter Superbilene