Annonse
Hjem Nyheter Ny teknologi sikrer veteranbiler

Ny teknologi sikrer veteranbiler

Å kjøpe eldre superbiler kan være en skikkelig risikosport, men nå kommer teknologi som skal gjøre dette langt mer sikkert. Den kan også hjelpe veteranbil-historikken i framtiden.

Mange investerer mye penger i gamle biler, og da først og fremst i eldre superbiler og sjeldne klassiskere.

Men hvor ekte og originale er disse bilene?

Å sjekke historikken til en eldre bil innebærer litt av et detektivarbeid, for det er mer enn kun kilometerstanden det er mulig å jukse med. Og casher du ut for eksempel en million for en slik bil, bør den helst være mest mulig feilfri og ha papirene i orden.

Et av merkene som har dyre og eksklusive klassikere som er blant de mest ettertraktede er Lamborghini.

Saken fortsetter under Annonsen

Siden 1963 har oksen fra Italia spyttet ut den en perlen etter den andre, og skal du ha en slik veteran bikker prisen ofte enkelt sju sifre.

Det er med andre ord store verdier på spill når en eldre Lambo skifter eier, og den italienske produsenten er selvsagt opptatt at disse bilene er mest mulig autentiske.

De ser nå over til ny teknologi, og nærmere bestemt den som har brøytet opp veien for krypto-valuta.

Altså det som er kalt blokkjede.

Flere produsenter har allerede tatt i bruk denne teknologien, som for eksempel den store Volkswagen-gruppen og svenske Volvo. Men de bruker den til å spore hvor bærekraftig materialene egentlig er, spesielt med tanke på elbilbatterier og utvinning av sjeldne materialer som for eksempel kobolt.

Dette kan de spore med blokkjede.

Enormt mange kvalitetskontroller

Så Lamborghini henvendte seg til selskapet Salesforce for å utvikle blokkjede-teknologi rundt sine bruktbiler.

Utfordringen er når en klassisk Lamborghini blir solgt på nytt, må bilen ofte gjennom mellom 800 og 1.000 forskjellige kvalitetskontroller på fabrikken deres i Sant’Agata Bolognesei i Italia.

Teknikerne må gå gjennom et enormt kildemateriell, og dette inkluderer et stort nettverk av fotografer, auksjonshus, forhandlere, verksteder, aviser, magasiner og andre mediekilder.

Alt dette for å få den komplette historikken til bilen, slik at de vet at alle delene er ekte og reparasjoner er riktig utført.

Raskere og sikrere

Denne tidskrevende prosessen har ført til at Lamborghini har tenkt i nye baner, og etablert et digitalt tillitsnettverk for alle partnere. Altså det som er kjent som blokkjede.

Dette lar Lamborghini verifisere hver enkel bil raskere og sikrere enn noensinne.

‒ Innovasjon har vært kjernen i selskapet vårt siden starten. Salesforce Blockchain lar oss ta den et steg videre, og akselerere autentiseringen av våre klassiske biler, hurtigere enn noensinne, sier Paolo Gabrielle, leder for ettersalg i Automobili Lamborghini.

Sporer alt

Lamborghini har altså modernisert hele godkjenningsprosessen, noe som øker verdien på sine klassiske- og veteranbiler ytterligere.

Hver enkelt bil kommer nå med en servicehistorikk som ikke lar seg forandre eller manipulere, og dette inkluderer restaureringsarbeid, tidligere eierskap og mer.

Siden alle kontroller er gjennomført av Lamborghini og sertifiserte partnere, blir hver bil beskyttet mot forfalskning. Det sikrer at disse bilene blir enda mer verdifulle gjennom sitt livsløp.

‒ Blockchain endrer måten bedrifter jobber med tillitt og åpenhet. Lamborghini er et perfekt eksempel på dette, og vi er spente på å se hvordan en slik ikonisk merkevare transformerer veteranbilmarkedet med banebrytende teknologi som Salesforce Blockchain, sier Adam Caplan, SVP i Salesforce.

Slik fungerer blokkjede

Lamborghini brøyter altså vei for blokkjede også for veteranbiler, og denne teknologien kan selvsagt brukes til spore og kvalitetssjekke andre veteranbiler også. Så vi får håpe at denne teknologien blir mer utbredt i årene som kommer, slik at de som kjøper seg en klassiker ikke får seg en negativ overraskelse.

Så hvordan fungerer en blokkjede?

Blokkjede-teknologien som kryptovaluten brøytet vei for er kjent som et 100 prosent sikkert system, hvor det er umulig å manipulere informasjon som allerede ligger inne i kjeden.

Informasjonen i kjeden er godkjent av flere parter, og er dermed også kvalitetssikret før den legges til.

Informasjon i en blokkjede skal i teorien være korrekt og umulig å tukle med, og har altså langt flere bruksområder enn kun kryptovaluta.

Det kan Lamborghini skrive under på, for denne skal nå sikre de verdifulle klassikerne merket kan by på.

Og det er mange slike, og vi er helt overbevist om at du gjerne vil se noen slike.

Så her har du et knippe bilder av vakre, vakre, klassiske Lamborghinier, og bedre enn dette kan det vel ikke bli?

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,815FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker