Annonse
Hjem Elbiler Når spøken blir ramme alvor

Når spøken blir ramme alvor

Daniel Abt er offisiell Audi-fører i formel E. Eller mer riktig var. For et lite gjennomtenkt pek har kostet han jobben.

Om du følger godt med på Bil24 så kjenner du igjen de tre bokstavene ABT. Dette er selskapet som tuner modeller fra Volkswagen-gruppen, og de kommer titt og ofte med nye ekstreme versjoner av modeller både fra Volkswagen, Skoda, Seat og Audi.

Sistnevnte har vært en liten favoritt, og spesielt de litt råere RS-modellene har fått kjørt seg gjennom ABT-kverna.

ABT Sportline er en gammel familiebedrift ledet av Hans-Jürgen Abt, og denne familien har også racing i blodet. Sønnen Daniel Abt har kjørt på toppnivå i formel E siden den elektriske serien startet i 2014, og de tre første årene for deres eget lag kalt Audi Sport ABT.

Men i 2017 var også Audi godt i gang med sin satsing på elbiler, og de valgte da å gå inn formel E med et eget team. Og en av føreren de valgte av Daniel Abt, som takket for tilliten med å vinne to løp allerede den første sesongen.

Saken fortsetter under Annonsen

Og det blir ikke flere.

Som vi vet er også motorsporten satt i karantene etter covid-19-utbruddet, og flere av de aller største stjernene bruker tiden til å konkurrere i SIM-racing. Simulert racing betyr enkelt at de kjører mot hverandre i dataspill, og det finnes flere slike serier de største stjernene nå deltar i.

En står formel E selv bak, og denne heter Race at Home Challenge.

Her kjører formel E-førerne virtuelle løp mot hverandre, og det konkurreres kun på gøy. Det er altså ingen pengepremier, så det er kun skryterettighetene som bokstavelig talt står på spill her.

Audi-fører Daniel Abt var også med på dette, men var lite imponert av det hele. En masse bugs, feil i spillet, og kaotisk kjøring med krasj etter krasj tok motivasjonen fra tyskeren.

Så da de skulle kjøre den femte runden sist helg fant han like godt ut at han skulle spille de andre et lite puss. Det er iallfall det han selv sier.

Abt forklarer at han ville spille et puss på de andre, og fikk en profesjonell SIM-fører til å kjøre løpet for å se hvor godt han faktisk gjorde det. Det hele ble filmet, og skulle ifølge Abt avsløres rett i etterkant.

Og det som taler for at han faktisk snakker sant er at han ikke dukket opp til den digitale pressekonferansen etter løpet. For han som spilte for Abt ble nummer tre, og alle de tre på pallen skal være med på «pressekonferansen».

Abt mente at det var for drøyt å ta æren for dette, så han dukket aldri opp til denne.

Men da var det for sent, for da hadde det allerede begynt å ulme blant de andre førerne. Flere hadde fått mistanke om at det ikke var Abt som kjørte, og formel E startet sine undersøkelser.

Den 27 år gamle føreren rakk aldri å slokke brannen, og ble avslørt før han selv rakk å forklare hva som hadde skjedd ved at arrangørene sporet IP-adressen til maskinen som kjørte bilen til Abt. Og den adressen var ikke der Abt selv satt.

Dermed ble han først kastet ut av spillserien, før Audi selv sparket han ut av formel E-teamet.

Abt selv var selvsagt helt knust av det hele, og har bedt alle om unnskyldning for den tåpelige spøken han kjørte på med.

Her forklarer han selv det hele i en lang video på tysk, men trykk på undertekster så får du opp den engelske oversettelsen.

Det skal som kjent aldri lønne seg å jukse, men det er også greit å tenke seg litt om før man kjører på med det man tror kanskje er en morsom spøk.

For det kan fort bli ramme alvor.

Bare spør Daniel Abt.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker