Annonse
Hjem Nyheter Mitsubishi tilbakeviser utslipps-juks

Mitsubishi tilbakeviser utslipps-juks

21. januar dukket tyske myndigheter opp i Mitsubishis utviklingslokaler i Tyskland med mistanke om utslippsjuks rundt tre dieselmotorer. Dette tilbakevises nå av produsenten.

Da Volkswagen ble avslørt for å ha jukset med utslippstallene rundt dieselmotorer i 2015, ble det raskt oppdaget at det var montert inn utstyr i motoren som satte bilene i en testmodus for på den måten å manipulere tallene.

Det er slik utstyr tyske myndigheter nå mistenker Mitsubishi for å bruke.

Dette gjelder biler med 2.2-liters dieselmotor med utslippsstandarden Euro 5b, samt to utgåtte dieselmotorer på 2.2 liter og 1.6 liter med Euro 6b.

Påtalemyndighetenes mistenker at disse har jukse-utstyr som manipulerte tallene rundt NOx-utslippene, slik at de kommer under grensen på testbenken men ikke under virkelig kjøring.

Saken fortsetter under Annonsen

1.6-literen inkludert kontrollenhetene er produsert av PSA-gruppen.

Mitsubishi satte umiddelbart i gang med en egen etterforskning, og sier nå at ingen av motorene har slikt jukse-utstyr.

Selskapet sier at de samarbeider med tyske myndigheter, og at de har vist fram alle de tre motorene til disse. De vil også gjøre forbedringer på motorene om det er nødvendig.

Mitsubishi understreker at alle bilene som er under mistanke er godkjent av alle instanser, og er innenfor alle lover og grenser inkludert utslipps-standarden.

De sier nå at det ikke er noen grunn til å tro at det har vært noe svindel rundt dieselmotorene, og legger til at de vil fortsette sine interne undersøkelser og samarbeide fullt og helt med de tyske myndighetene.

Mitsubishi har lagt bak seg et virkelig bra år, og med 121.046 solgte biler i 2019 ble fjoråret det beste målt i antall salg siden 2007.

Salget var opp 2,5 prosent i forhold til 2018, og dette var det sjuende strake året de fikk en oppgang i salget.

De tre Outlander-modellene (Outlander Sport, Outlander og Outlander PHEV) sto for mer enn halvparten av det totale salget til den japanske produsenten.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker