Annonse
Hjem Motorsport Solberg klar for Skoda

Solberg klar for Skoda

Skoda har sikret seg et av de største rallytalentene, Oliver Solberg.

Oliver Solberg, sønn av den norske verdensmester Petter Solberg og som kjører for Sverige, deltok i årets første VM-runde i rally.

Det var legendariske Rally Monte Carlo sist helg, og Solberg kjørte en rallyspekket utgave av Volkswagen Polo som faren har vært med på å utvikle for det tyske merket.

Denne skal også 18-åringen kjøre i flere VM-runder utover sesongen, men det skjer i runder hvor han ikke er på plass i WRC3-klassen.

For der skal han nå kjøre for Skodas fabrikkslag.

Saken fortsetter under Annonsen

Etter å ha testet for det tsjekkiske merket som i likhet med Volkswagen hører hjemme i den store Volkswagen-gruppen, har han nå signert en kontrakt som åpner for utvalgte VM-runder.

‒ For meg handler alt om å lære, sier Oliver Solberg.

‒ Jeg ser virkelig fram til å kjøre mitt første rally med Skoda Fabia Rally2 evo i Sverige.

Oliver Solberg og kartleser Aaron Johnston.
Oliver Solberg og kartleser Aaron Johnston.

Unge Solberg er blant de største rallytalentene, og er allerede historisk.

Han er nemlig den yngste som har vunnet en EM-runde, noe som skjedde da han gikk til topps i Rally Liepaja i fjor bare 17 år gammel.

Han fikk sin debut i det ypperste selskapet da han deltok på Rally Wales i fjor høst, og imponerte da med å sette enkelte veldig raske tider med sin R5-bil.

Skoda har veldig god erfaring med nordiske førere, som de har hatt mange av de seneste årene.

Andreas Mikkelsen vant den nå nedlagte IIRC-serien både i 2011 og 2012, mens finske Esapekka Lappi vant ERC-serien i 2014.

Lappi og svenske Pontus Tidemand, stesønn til Henning Solberg, har også blitt WRC2-mestere for Skoda.

‒ For 2020 vil vi fokusere på kundelag og utvikling av unge og lovende førere, sier Skoda Motorsport-sjef Michal Hrabanek.

‒ Vi er veldig glade for å samarbeide med Oliver og hans lag for WRC3-mesterskapet i 2020. Han har allerede farten ‒ nå venter vi spent på å se utviklingen utover sesongen.

Det er fortsatt uklart hvilke VM-runder Solberg skal kjøre for Skoda i inneværende sesong, men det hele starter altså med snørunden i Sverige.

Solberg som har irske Aaron Johnston som kartleser endte på 25. plass under Monte-rallyet, hvor en feil spesielt under den 10. etappen gjorde at han tapte mye tid.

Belgiske Thierry Neuville i en Hyundai vant årets første VM-runde, mens Mads Østberg som kjører for Citroën vant WRC2-klassen.

Les også: 

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker