Annonse
HjemElbilerMG viser el-sportsbil med lang rekkevidde

MG viser el-sportsbil med lang rekkevidde

Cyberster er noe så sjeldent som en futurisk bil med retrolinjer, og skal vise den elektriske sportsbil-framtiden til MG.

De som husker virkelig godt nikker nok anerkjennende når de hører navnet MG MGB. Dette var en modell lansert i en vanvittig gullalder på første halvdel av 1960-tallet, hvor verden ble skjenket biler som Ferrari 250 GTO, Aston Martin DB5, Jaguar E-Type og Ford Mustang.

Britiske MG skulle altså ikke være noe dårligere, og MGB ble faktisk en så stor suksess at den ble produsert helt fram til 1995. Opprinnelig ble den laget av British Motor Corporation, så British Leyland og til slutt Rover-gruppen.

For MG har vært gjennom en rekke eierskifter opp gjennom årene, men har endelig funnet et stabilt hjem i den store kinesiske SAIC-gruppen. Og der borte handler det meste som kjent om elbiler.

Så MG har blitt et elbilmerke, og opplever nå stor suksess her i Norge med MG ZS EV.

Saken fortsetter under Annonsen

Men én skal snart bli til tre, for MG har klar ytterligere to elektriske biler som garantert kommer til å ta markedsandeler her hjemme ‒ en elektrisk stasjonsvogn og en SUV-modell i C-segmentet. Så MG blir et merke å se opp for de neste årene.

Ikke minst når vi ser at de også sysler med en elektrisk framtidsversjon av selveste MGB.

For de har ikke glemt sin vakre arv, og har nå gitt en aldri så liten sniktitt på en elektrisk sportsbil som fører denne videre.

Bilen er en visjon for hva som kommer og er kalt Cyberster, og skal få full debut senere denne måneden.

Her har MG Advanced Design Centre i London studert MGB, og kommet opp med en framtidsvisjon av modellen som har stylingdetaljer fra MGB Roadster.

Her kan vi se de klassiske runde MG-frontlyktene i sci-fi-form, kombinert med et slankt grilldesign og interaktive «Magic Eye»-lykter som åpner seg når lysene blir slått på.

Andre spesielle detaljer rundt MG Cyberster er LED-stripen som utgir seg som et laserbelte langs siden av bilen, et tydelig søkk i skulderlinje og to «spoilere» som en forlengelse av de to setene.

Bak er lyktene av LED-konstruksjon integrert og helt flatt, og projiserer et digitalt bilde som gjenspeiler MGs britiske arv.

Men alt dette er faktisk ikke det mest imponerende. For da må vi snakke om krefter og rekkevidde.

Denne futuriske sportsbilen er bygd på noe MG kaller for en intelligent helelektrisk arkitektur, og dette skal gi rekkevidder på over 800 kilometer. Jepp.

Denne bør også gjøre Ferrari, Lamborghini og andre tradisjonelle supersportsbiler en mulig skjelven når det kommer til akselerasjon, for MG melder at den gjør 0-100 km/t på under 3 sekunder. Det er lynraskt!

Hva mer vi kan vente oss av konseptet får vi vite i slutten av måneden, for MG Cyberster skal vises fram under Shanghai Auto Show som starter 21. april.

‒ Cyberster er noe dristig som tar utgangspunkt i MG’s framtid, sier Carl Gotham, direktør for SAIC Design Advanced London.

‒Den toucher vår arv, men enda viktigere, bygger på vår banebrytende teknologi og avanserte design. Sportsbiler er livsnerven i MG’s DNA, og Cyberster er et enormt spennende konsept for oss.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse