Mercedes lokker med en F1-utgave

Lynraske Mercedes-AMG C 63 S E Performance kommer nå i en begrenset serie kalt F1 Edition.


Så hvilken bil har verdens sterkeste 4-sylindret motor? Jo, bilen som har arvet flere løsninger fra Formel 1-bilene, nemlig den imponerende Mercedes-AMG C 63 S E Performance.

Men størrelsen betyr ikke alt, og dette AMG-monsteret kan skryte av en liten motor som huser utrolige 238 hk per liter. Ganger vi det tallet med 2 så ender vi opp med hele 476 hk, og den effekten når bilen når turtallet er på 6.725 r/min.

Dreiemomentet er ikke ille det heller, for motoren når 545 Nm mellom 5.250‑5.500 r/min.

Og ja, så må vi ikke glemme at AMG C 63 S E Performance faktisk har en motor til. Dette er nemlig en hybrid som har en elmotor på bakakslingen som har hele 204 hk, og når den også er på jobb er systemeffekten på formidable 680 hk med ville 1.020 Nm dreiemoment.

Hybridsystemet er løftet fra Formel 1-satstingen til Mercedes-AMG, og inkluderer et batteri på 6,1 kWh som kun veier 89 kilo og er laget for å lade seg opp, og utlade seg, lynraskt. Elmotoren skal nemlig i hovedsak hjelpe til under visse situasjoner, som for eksempel under en såkalt kickdown.

Men det er også mulig å kjøre bilen på ren eldrift, og da er rekkevidden 13 kilometer. Og ja, batteriet er også ladbart via en kabel.

Det meste av utstyr og teknologi er selvsagt også på plass, så en AMG C 63 S E Performance bør både være behagelig og sitte som limt til asfalten.

Og nå kommer det altså en spesialversjon som har en svært så lovende benevnelse, F1 Edition.

Denne blir tilgjengelig både for sedanversjonen og stasjonsvognen, og de er gjenkjennelig på den spesielle utvendige gråfargen.

Den er kombinert med foliering på flankene som består av AMG-logoen og en fargegradient fra grått til svart. Røde trimlinjer rundt bilen gir ytterligere fargeaksenter.

De 20-tommers AMG-smidde felgene i en 5-eikers design er malt i matt svart, mens de røde felgflensene gir en flott kontrast og følger dermed fargeskjemaet til hjulene til den offisielle FIA F1 Medical Car fra Mercedes-AMG. Ja, legebilen.

Videre har bilen både AMG Aerodynamikk-pakken, AMG Night Package I og AMG Night Package II som alle hever det sportslige uttrykket, og det går både i svart høyglans og sort krom rundt om på yttersiden.

Og kult nok kommer bensinlokket med en AMG-skrift.

På innsiden går det også i svart og rødt, og det er selvsagt AMG Performance-seter med trekk i eksklusivt svart nappaskinn med noen røde innslag, og det er også sikkerhetsbelter i rødt og karbondekorer med rød tråd.

Ja, og et AMG Performance-ratt i nappaskinn med røde dekorative stikninger og AMG dørterskellister med rødt opplyst AMG-skrift.

Prikken over i-en, ifølge Mercedes selv, er det eksklusive Edition-merket i interiøret og spesifikke AMG-gulvmatter med røde dekorative stikninger og F1-logo.

Faktisk er tyskerne så fornøyd med denne bilen at de til og med byr på et tilpasset AMG bildeksel med F1-logo ‒ helt gratis. Denne duken har et pustende ytre panel laget av syntetisk fiberstoff og antistatisk innerstoff laget av flanell, og bør altså beskytte bilen mot både støv og riper når det står parkert i garasjen.

Her er bilder av den nye og begrensede versjonen av bilen med verdens sterkeste 4-sylindret motor, en Mercedes-AMG C 63 S E Performance F1 Edition:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter