Annonse
HjemNyheterMercedes klar med sin elektriske flerbruksbil

Mercedes klar med sin elektriske flerbruksbil

Et nytt medlem av EQ-familien er endelig produksjonsklar, og den befinner seg hakket over personbilene.

Daimler skal pøse inn over 100 milliarder kroner inn i Mercedes’ EQ-satsing de kommende årene, og de aller fleste har fått med seg at den første elbil-modellen ut av denne er EQC som er på plass like for nyttår.

De har også på gang en EQA, en kompakt elbil som ble vist fram som et konsept under Frankfurt Motor Show for snart to år siden og som skal komme til neste år.

Men det neste medlemmet i EQ-familien overrasker kanskje noen, for det er nemlig en flerbruksbil. Jepp, disse bilene som er hakket større en stasjonsvogner, og som ofte kommer med flere seter enn en vanlige personbiler.

Saken fortsetter under Annonsen

Mercedes har ikke fulgt alfabetet når det kommer til slike biler, og det er det en god grunn til. Denne gruppen heter nemlig V-klasse, noe som står for Varebil i Norge og Van internasjonalt.

Mens vi er inne på forkortelser kan vi også nevne at det som er kjent som flerbruksbiler i Norge er kalt MPV internasjonalt, kort for «Multi-Purpose Vehicle».

Ok, da vet vi det.

EQV ble vist fram som et konsept under Genève Motor Show i mars, og drøye fem måneder senere har Mercedes klar versjonen som skal inn i produksjon.

Batterikapasiteten er på 90 kWh, og de første provisoriske tallene viser en rekkevidde på 405 kilometer. Et snittforbruk på 27,0 kWh på 100 kilometer, mens hurtiglading fyller batteriet fra 10 til 80 prosent på under en time. Toppfarten er satt til 160 km/t.

På innsiden får det selvsagt de samme tingene som de andre nye bilene til Mercedes, noe som betyr moderne teknologi og multimedialøsningen MBUX.

Det er en relativ stor bil som i standardstørrelse er 5,14 meter lang, men kommer også som en lengre versjon som er 5,37 meter lang.

Bagasjeplassen bak er oppgitt til 1.030 liter, så det bør absolutt være mulig å få med seg noe bagasje også.

En MPV skal som kjent være fleksibel, og EQV er ikke noe unntak med sitteløsninger som kan konfigureres til enten en 6-seters, 7-seters eller 8-seters.

EQC, EQA og EQV blir altså de tre første medlemmene i EQ-familien, som innen 2022 skal bestå av flere enn 10 medlemmer ‒ inkludert EQ-medlemmer fra Smart-merket.

Mercedes planlegger også minst et elektrisk valg i alle modellseriene, noe som vil ta antallet opp til rundt 50 totalt.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse