Annonse
Hjem Elbiler Audi e-tron gjorde noe Tesla ikke har klart

Audi e-tron gjorde noe Tesla ikke har klart

Audi e-tron innkasserte et historisk resultat da den som den første elbilen noensinne fikk toppscore i den amerikanske krasjtesten IIHS.

Den første rene elbilmodellen fra Audi er også en sikker bil. Den har allerede blitt krasjtestet av Euro NCAP, og kom ut av det med full score og 5 stjerner.

Nå var e-tron langt fra den sikreste bilen Euro NCAP har testet så langt i år, og faktum er at alle de 18 bilene som er testet i 2019 har fått 5 stjerner. Tre modeller måtte dog klare seg med 4 stjerner med standard utstyr, men klarte altså full score med ekstrautstyr.

I USA bruker ikke IIHS stjerner, men benevnelser som Top Safety Pick+ og Top Safety Pick ‒ begge disse ansett som «godkjent».

Ingen elbiler har klart å få + i boka, noe for eksempel Tesla Model S har prøvd på. Men noen må som kjent være først, og mest sannsynlig slo Audi akkurat Tesla på målstreken her.

Saken fortsetter under Annonsen

IIHS har nemlig akkurat avsluttet testingen av Audi e-tron, mens de er helt i sluttfasen for testen til Tesla Model 3.

Og ikke overraskende så innkasserte den store SUV-modellen toppscoren Top Safety Pick+ med standard utstyr, og bekrefter nok en gang at det er en sikker bil.

Slik ser det ut når IIHS herjer med en e-tron:

Model 3 er også testet av Euro NCAP, den europeiske organisasjonen som har de tøffeste kravene av samtlige tester rundt i verden.

Teslas billigste modell imponerte stort, og slo faktisk Audi e-tron i alle de fire hovedkategoriene. Men 5 stjerner er altså maks, så begge de to elbilene står altså med samme score.

Alt annet enn Top Safety Pick+ på Model 3 etter IIHS-testen vil altså være svært overraskende, men Tesla er uansett snytt for æren av å være den første elbilen med denne toppscoren i USA.

Det amerikanske krasjinstituttet opplevde også en annen milepæl i forrige uke, for Hyundai Nexo ble den første hydrogenbilen til å oppnå Top Safety Pick+.

Også Lexus NX ble testet i forrige uke, og den kom i likhet med e-tron og Nexo ut med + i boka.

Tre sikre biler der, altså.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker