Annonse
Hjem Nyheter Denne kabrioleten når 100 km/t på under 3 sekunder

Denne kabrioleten når 100 km/t på under 3 sekunder

Lamborghini har funnet på et par grunner for å lage seg to nye spesialversjoner som kommer i svært begrenset opplag.

Om man er en bilprodusent som gjerne vil lage en, eller kanskje til og med to, spesialversjoner, så trenger man ikke alltid en veldig god grunn for å gjøre nettopp det.

Bare spør Lamborghini.

De har nemlig hatt veldig lyst til å lage en ny toppløs versjon av Aventador SVJ Roadster, og en versjon av Huracán Evo GT som blant annet har vunnet 24-timersløpet i Daytona to år på rad.

Jepp, to spesialmodeller.

Saken fortsetter under Annonsen

For Aventador SVJ Roadster kom de fram til at det kanskje var kult å hylle det året merket ble grunnlagt, 1963. Det passer jo på en måte, ettersom det er 55 år siden ‒ om ikke annet et ganske kult tall.

Lambo setter dermed sluttstrek på 63 eksemplarer, og bilen heter da også Aventador SVJ 63 Roadster.

Huracán Evo GT Celebration hyller altså racerbilen som tok seieren i 24-timersløpet Daytona og 12-timersløpet i Sebring i både 2018 og 2019, og italienerne har hentet fram kalkulatoren og kommet fram til at de to løpene til sammen blir på 36 timer.

Dermed kommer festmodellen i 36 eksemplarer, og skal kun på markedet i Nord-Amerika.

Lamborghini presenterte Aventador SVJ Roadster tidligere i år, og må vel være den villeste kabrioleten som noensinne er laget.

Den er nemlig basert på fartsmonsteret Aventador SVJ, bilen som er den raskeste serieproduserte bilen rundt Nürburgring Nordschleife. Den kan by på 770 hestekrefter, og bruker et stykke under 3 sekunder for å sprinte opp til 100 km/t.

Roadsteren har den samme V12-motoren, som også byr på 720 Nm ved 6.750 omdreininger og har en vekt-til-kraft-ratio på formidable 2,05 hk/kg.

I denne luftige sportsbilen er det også mulig å kjøre i mer enn 350 km/t, noe som i seg selv må være en ganske så livlig opplevelse.

De 63 kundene som allerede har sikret seg spesialversjonen av Aventador SVJ Roadster, ja, alle er allerede solgt, kunne velge mellom åtte unike kombinasjoner av eksteriøret og interiøret som gjør de spesielle.

På utsiden går det i ting som farger, flere karbondeler og felger med en matt titanfinish, mens innsiden består av enda flere fargevalg og karbonfiberelementer, og noe de kaller en lettvekt, patentert karbonskinn. Javel.

En Aventador SVJ Roadster er spesiell nok i original utgave, men du kan altså løfte nivået enda et hakk med 63-versjonen.

Slik ser den iltre, toppløse modellen ut:

Huracán EVO GT Celebration hyller altså modellen som har gått til topps i de amerikanske langdistanseløpene i Daytona og Sebring, og er løpsinspirert med noen voldsomme sterke farger. Vel, iallfall den som er på bildene under.

For totalt byr Lambo på ni forskjellige fargepakker, og bilene kommer med startnummer 11 på sidene og både det amerikanske og italienske flagget illustrert på taket.

Denne kommer altså kun i 36 eksemplarer, og skal kun selges på det nordamerikanske markedet.

Og slik ser den altså ut:

Men Lambo har mer på gang.

De spikker nemlig for tiden på en spesialversjon av super-SUV’en Urus. Vel, det er kanskje å dra det litt langt, men de har iallfall på gang Urus-modeller med noe nye farger. Og disse er de ikke utsolgt for.

Så skal det kanskje være en påskegul en?

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker