- Annonse -
HjemNyheterMcLaren snart klar med neste generasjon sportsbiler

McLaren snart klar med neste generasjon sportsbiler

Sportsserien til McLaren får nå nådestøtet, og inn kommer det elektrifiserte sportsbiler som skal ta merket inn i framtiden.

I 2015 introduserte McLaren en ny modellserie kalt Sports Series med bilen 570S, en slags inngang til en verden full av superbiler.

- Annonse -

Britene fikk full uttelling for satsingen, og siden har de fylt på med en rekke sportsbiler som også er innenfor rekkevidde for de med en litt mer normal årslønn.

I dag er det mulig å velge mellom sju forskjellige utgaver i Sports-serien, men tross suksessen velger McLaren å gå til det drastiske skrittet med å legge ned den populære serien.

Grunnen er at vi er på vei inn i en ny æra, og den er full av elektriske biler.

McLaren vil helst ikke havne på etterskudd, og har satt i gang utviklingen av sin første elektrifiserte sportsbil i dette segmentet. Men det er tungt å krige på to fronter, så denne satsingen betyr altså kroken på døra for Sports-serien.

- Annonse -

Men vi trenger ikke å deppe av den grunn, for det McLaren har på gang kan bli enda mer morsomt enn det 570 og co byr på.

Det britiske sportsbilmerket utvikler nemlig et nytt hybrid drivsystem som de har kalt High-Performance Hybrid (HPH), og den aller første serieproduserte modellen vil ha en V6-motor kombinert med fortsatt et ukjent elmotor-system.

Og som vi vet er den store fordelen med elmotorer at all kraft er tilgjengelig fra null av, for en elmotor trenger ikke å bygge opp et moment slik som forbrenningsmotorer gjør.

Verdens raskeste serieproduserte bil er for eksempel en hybrid, Porsche 918 Spyder som er klokket inn til lynraske 2,1 sekunder på sprintøvelsen 0-100 km/t.

- Annonse -

Nå vet vi ikke hvor raskt den første hybridmodellen i sportsklassen til McLaren blir, men at den kommer til å røre ganske så bra på seg kan vi være ganske sikre på.

Når McLaren nå tar steget inn i framtiden, gjør de de det skikkelig.

De har like godt laget seg en ny plattform som skal lage nye typer superbiler, og denne er basert på en lettvekts-struktur med utstrakt bruk av karbonfiber. Denne er kalt McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA), og åpner i tillegg til hybride drivverk for all den nyeste teknologien som McLaren har tilgjengelig.

Det betyr ikke bare nye førerassistenter og alskens teknologi, men også at de rydder plass til løsninger fra sin brede racingsatsing inn i sine gatelovlige biler. Det er altså all grunn til å ha høye forventinger.

‒ Denne helt nye McLaren-superbilen er destillasjonen av alt vi har gjort til dags dato; alt det vi har lært og oppnådd, sier Mike Flewitt, administrerende direktør i McLaren Automotive.

‒ Dette er en ny type McLaren for en ny tid, en ekstraordinær kjørebil som byr på feiende ytelser i tillegg til en helelektrisk rekkevidde som kan dekke de fleste urbane turene. Vi ser på den nye McLaren som en ekte «neste generasjons» superbil, og gleder oss til å vise den til kundene.

Hybriden har kommet så langt i utviklingen at McLaren gjennomfører gatetester av den, og målet er at den skal være klar i løpet av første halvdel av 2021.

Det betyr altså at Sport-serien fases ut allerede når vi går inn i 2021, og den aller siste utgaven som skal lages er en GT4-inspirert utgave av 620R ‒ en ganske så vanvittig gatelovlig sportsbil med 620 hk og 620 Nm.

Her er McLaren 620R:

I tillegg til Sports-serien tilbyr også McLaren enda sterkere og dyrere biler i Super Series og Ultimate Series, og i sistnevnte gruppe finner vi også den hybride «hyper-GT»-modellen Speedtail.

Her har McLaren kombinert en V8 med en elmotor, og totalt har bilen vanvittige 1.070 hk og 1.150 Nm. 0-100 km/t? Glem det, det er kjedelig. 0-300 km/t er dog mer interessant, og Speedtail gjør den øvelsen på 13 sekunder. Smak på den!

Slik ser den ultimate supersportsbilen ut:

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Dette er Ken Blocks nye leketøy, en helelektrisk Audi S1 e-tron quattro. (Fotos: Audi)

Ken Blocks særs spesielle Audi e-tron er klar

Stuntfører Ken Block går elektrisk i en ny serie kalt Electrikhana, og han har litt av en elbil på...
Bilene er i ferd med å vokse ut av dagens parkeringsplasser. (Foto: Bil24)

Bilene vokser ut av parkeringsplassene

Størrelsen på parkeringsplasser tar utgangspunkt i eldre biler, og nå skal regelverket gjennomgås. Resultatet blir mest sannsynlig bredere parkeringsplasser. Bilene...
Dårlige veier kan sette førerassistentene ut av spill. (Fotos: NAF)

Moderne støttesystemer slås ut av dårlige norske veier

På enkelte strekninger er veistandarden så dårlig at den til og med setter de livsviktige førerassistentene i moderne biler...
De første helt førerløse robotaxiene i Kina er nå på plass. (Fotos: Baidu)

Første førerløse robotaxier i Kina

Et lite steg for Baidu, et stort sprang for bilverden? Se video. Mange selskaper og bilprodusenter utvikler selvkjørende biler, og...
Nico Rosberg har fått den aller første kundebilen av Rimac Nevera, kanskje aller verdens råeste serieproduserte bil. (Fotos: Rimac)

Rosberg fikk utlevert første Rimac Nevera

Hva er mer passende enn at en formel 1-verdensmester får det første eksemplaret av kanskje verdens raskeste serieproduserte bil?...
Nio Norge åpner sin andre batteribytte-stasjon i neste uke, og denne befinner seg i Vestby rundt fire mil sør for Oslo. (Fotos: Nio Norge)

Nio åpner sin andre batteribytte-stasjon

Den andre byttestasjonen i Norge, og dermed også i Europa, blir i Vestby rundt fire mil fra Oslo i...
Dette er en helt unik Ford Mustang 1964-modell. (Fotos: Ringbrothers)

En helt ny Ford Mustang 1964-modell

Ringbrothers tar modifisering av eldre biler et hakk lenger enn de fleste, noe denne unike, nye 58-åringen er et...
Porsche har faktisk laget en toppløs Cayenne, men da mener vi også én! (Fotos: Porsche)

Her er den toppløse Porsche Cayenne, men…

Det finnes kun denne ene utgaven, og den kan ikke en gang kjøres på veiene. Porsche tok svært så seriøst...
Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her