Annonse
HjemElbilerNorge først når Audi ruller ut en framtids-løsning

Norge først når Audi ruller ut en framtids-løsning

On demand. Dette uttrykket er det greit å lære seg, for vi snakker om en løsning som kommer for fullt i framtiden. Audi ruller nå dette ut, og Norge er først ut.

Nordmenn generelt er på hugget når det kommer til ny teknologi, og vi er blant annet i verdenstoppen når det kommer til netthandel.

Så mange har også lært seg hva on demand betyr, et engelsk uttrykk som kan oversettes med kan bestilles. Og nå må også bileiere lære seg dette.

For i framtiden vil mange av bilene ha mye av ekstrautstyret bakt inn i standardversjonen, uten at dette er tilgjengelig før du bestiller det via on demand.

Gode eksempler på dette er ekstra navigasjon og firehjulstrekk. Bilen du kjører vil kanskje som standard ha en vanlig navigasjon og tohjulstrekk, men ved å gå inn i infoskjermen i bilen eller appen på telefonen vil det bli mulig å bestille ekstra navigasjon og firehjulstrekk for en viss periode ‒ eller permanent om du ønsker det.

Saken fortsetter under Annonsen

Takket være at bilene er koblet til nett, vi det kun ta sekunder før bilen din faktisk er utstyrt med dette ‒ og du trenger altså ikke fysisk å møte opp hos en forhandler ‒ alt forgår i den digitale verden.

Audi er kjente for å sette mye av utstyret til bilene sine på ekstrautstyrs-listen, så det passer jo bra at det tyske merket nå brøyter vei for on demand i sine biler.

I første omgang er det snakk om utvalgte modeller, og selvsagt er elbilene e-tron og e-tron Sportback blant de utvalgte. I tillegg skal Audi åpne for dette for A4, A5, A6, A7, Q5, Q7 og Q8.

Og takket være at vi er episenteret for elbiler i Europa, trenger ikke nordmenn å vente på dette. Vi er faktisk sammen med hjemlandet Tyskland først ute med denne framtids-tjenesten.

Systemet er kalt Functions On Demand (FoD), og er tilgjengelig via myAudi-appen eller myAudis online-portal.

– Audi e-tron er blant de første Audi-modellene som tilbyr Functions On Demand, og det er naturligvis gøy å være det første markedet i verden som tilbyr denne tjenesten, sier Elin Sinervo, direktør for Audi i Norge i Harald A. Møller.

‒ For kundene gir dette valgfrihet og muligheten til å tilpasse deler av bilens utstyr etter periodiske behov, eller på permanent basis om det ønskelig, legger hun til.

Det er nok flere grunner til at Audi har vendt nesa nordover når de ruller dette ut, for i tillegg til at vi er særs teknologisk kompetente og kjøper e-tron over en lav sko skiller det nordiske klimaet seg ut fra andre markeder.

– I Norge er det for eksempel gunstig å ha anledning til å oppgradere til LED Matrix-lys i vinterhalvåret. Behovet er ikke like stort på sommeren med lange lyse dager, da er det ideelt å kunne oppgradere denne funksjonen i perioden hvor behovet faktisk er der, sier Sinervo.

Dette er smarte lys som kan blende ned kun der trengs, som for eksempel midt på veibanen når det kommer møtende trafikk. Området rundt forblir opplyst, noe som er viktig med tanke på sikkerhet ‒ spesielt om vinteren her i Norge.

Lysene er altså en funksjon som nå blir tilgjengelig gjennom FoD, og en annen ting er Audi Smartphone Interface som åpner for en trådløs tilgang til Apple CarPlay og kobler mobilen til MMI-skjermen.

En annen ting som blir tilgjengelig setter nok mange pris på, for det er parkeringsassistenten. Denne er ganske så smart, og kan både lete etter parkeringsplasser i egnet størrelse og hjelpe til med å ratte bilen inn i denne.

Norge er altså det første landet sammen med Tyskland som får on demand fra Audi, og deretter skal de fire ringene åpne for 20 andre land.

– I Norge er befolkningen i stor grad digitalisert, og vi er ett av de største markedene for Audi e-tron. Derfor er det naturlig at vi blir det første markedet som tilbyr FoD. Vi forventer at interessen er stor blant kundene våre for å kunne gjøre oppdateringer og oppgraderinger digitalt på mobilen fra egen garasje. Denne valgfriheten kommer vi også til å kunne tilby kunder på flere av våre kommende modeller, sier Sinervo.

Audi e-tron er Norges mest solgte bil så langt i 2020, og i løpet av årets ni første måneder er det registrert hele 7.148 slike elbiler her.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse