HjemElbilerNorge først når Audi ruller ut en framtids-løsning

Norge først når Audi ruller ut en framtids-løsning

On demand. Dette uttrykket er det greit å lære seg, for vi snakker om en løsning som kommer for fullt i framtiden. Audi ruller nå dette ut, og Norge er først ut.

Nordmenn generelt er på hugget når det kommer til ny teknologi, og vi er blant annet i verdenstoppen når det kommer til netthandel.

- Annonse -

Så mange har også lært seg hva on demand betyr, et engelsk uttrykk som kan oversettes med kan bestilles. Og nå må også bileiere lære seg dette.

For i framtiden vil mange av bilene ha mye av ekstrautstyret bakt inn i standardversjonen, uten at dette er tilgjengelig før du bestiller det via on demand.

Gode eksempler på dette er ekstra navigasjon og firehjulstrekk. Bilen du kjører vil kanskje som standard ha en vanlig navigasjon og tohjulstrekk, men ved å gå inn i infoskjermen i bilen eller appen på telefonen vil det bli mulig å bestille ekstra navigasjon og firehjulstrekk for en viss periode ‒ eller permanent om du ønsker det.

Takket være at bilene er koblet til nett, vi det kun ta sekunder før bilen din faktisk er utstyrt med dette ‒ og du trenger altså ikke fysisk å møte opp hos en forhandler ‒ alt forgår i den digitale verden.

- Annonse -

Audi er kjente for å sette mye av utstyret til bilene sine på ekstrautstyrs-listen, så det passer jo bra at det tyske merket nå brøyter vei for on demand i sine biler.

I første omgang er det snakk om utvalgte modeller, og selvsagt er elbilene e-tron og e-tron Sportback blant de utvalgte. I tillegg skal Audi åpne for dette for A4, A5, A6, A7, Q5, Q7 og Q8.

Og takket være at vi er episenteret for elbiler i Europa, trenger ikke nordmenn å vente på dette. Vi er faktisk sammen med hjemlandet Tyskland først ute med denne framtids-tjenesten.

Systemet er kalt Functions On Demand (FoD), og er tilgjengelig via myAudi-appen eller myAudis online-portal.

- Annonse -

– Audi e-tron er blant de første Audi-modellene som tilbyr Functions On Demand, og det er naturligvis gøy å være det første markedet i verden som tilbyr denne tjenesten, sier Elin Sinervo, direktør for Audi i Norge i Harald A. Møller.

‒ For kundene gir dette valgfrihet og muligheten til å tilpasse deler av bilens utstyr etter periodiske behov, eller på permanent basis om det ønskelig, legger hun til.

Det er nok flere grunner til at Audi har vendt nesa nordover når de ruller dette ut, for i tillegg til at vi er særs teknologisk kompetente og kjøper e-tron over en lav sko skiller det nordiske klimaet seg ut fra andre markeder.

– I Norge er det for eksempel gunstig å ha anledning til å oppgradere til LED Matrix-lys i vinterhalvåret. Behovet er ikke like stort på sommeren med lange lyse dager, da er det ideelt å kunne oppgradere denne funksjonen i perioden hvor behovet faktisk er der, sier Sinervo.

Dette er smarte lys som kan blende ned kun der trengs, som for eksempel midt på veibanen når det kommer møtende trafikk. Området rundt forblir opplyst, noe som er viktig med tanke på sikkerhet ‒ spesielt om vinteren her i Norge.

Lysene er altså en funksjon som nå blir tilgjengelig gjennom FoD, og en annen ting er Audi Smartphone Interface som åpner for en trådløs tilgang til Apple CarPlay og kobler mobilen til MMI-skjermen.

En annen ting som blir tilgjengelig setter nok mange pris på, for det er parkeringsassistenten. Denne er ganske så smart, og kan både lete etter parkeringsplasser i egnet størrelse og hjelpe til med å ratte bilen inn i denne.

Norge er altså det første landet sammen med Tyskland som får on demand fra Audi, og deretter skal de fire ringene åpne for 20 andre land.

– I Norge er befolkningen i stor grad digitalisert, og vi er ett av de største markedene for Audi e-tron. Derfor er det naturlig at vi blir det første markedet som tilbyr FoD. Vi forventer at interessen er stor blant kundene våre for å kunne gjøre oppdateringer og oppgraderinger digitalt på mobilen fra egen garasje. Denne valgfriheten kommer vi også til å kunne tilby kunder på flere av våre kommende modeller, sier Sinervo.

Audi e-tron er Norges mest solgte bil så langt i 2020, og i løpet av årets ni første måneder er det registrert hele 7.148 slike elbiler her.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

For første gang har en robot lakkert et avanserte kunstverk på en bil. (Foto: ABB)

For første gang har en robot lakkert bilkunst

En robot lakkerte kunstverk på bare en halv time. Se bilder og video. Det er ABB Robotics som kan fortelle...
Renault trekker seg nå ut av Russland. (Foto: Renault)

Renault selger sin store Russland-virksomhet

45.000 ansatte i Russland får nye arbeidsgivere. Det franske Renault-konsernet gikk faktisk mot strømmen da Putin fant ut at han...
Bilia kjøper opp den norske Jaguar Land Rover-forhandleren Insignia. (Fotos: Bilia)

Oslo-forhandleren som ledet an I-Pace-salget er solgt

Bilia har kjøpt opp Jaguar Land Rover-forhandleren Insignia. Insignia, forhandler av Jaguar, Land Rover og ikoniske Morgan, levde et ganske...
Nio har åpnet det første servicesenteret i Norge. (Fotos: Nio)

Nio åpnet sitt første servicesenter

Ny norsk milepæl for merket som også tilbyr mobil service. Vi har blitt vant til at nye kinesiske bilmerker med...
Dette er en fullstendig selvkjørende Hyundai Ioniq 5. (Fotos: Hyundai)

Hyundai Ioniq 5 blir robotaxi

Mange drømmer kanskje om å sette seg bak rattet til prisvinnende Ioniq 5, men neste år kommer det faktisk...
Dette er Cher’s 1966 Ford Mustang som ble solgt for 643.000 kroner i 2016. Det var 56 prosent mer enn hva en vanlig Mustang av denne typen gikk for den gang. (Fotos: Hagerty)

Hva koster egentlig bilene eid av kjendiser?

Hva har prinsesse Diana, Paul Newman, Tupac, Carroll Shelby og paven til felles? Vel, de er alle på hver...
BMW Norge kan nyte solnedgangen, for de har nemlig svært så fornøyde kunder. (Fotos: BMW)

BMW med de mest fornøyde norske bilkundene

BI har offentliggjort Norsk Kundebarometer 2022, og den viser at BMW har de mest fornøyde kundene av bilmerkene. Handelshøyskolen BI...
Mazda har oppgradert sin to år gamle elbil, MX-30. (Fotos: Mazda)

Mazda MX-30 får litt raskere lading

Elbilen får også en ny motorlyd! Ganske nøyaktig to år etter at Mazda satte sin helelektriske SUV-modell inn i produksjonen...
Regjeringen vil fjerne momsfritaket på elbiler, noe som vil gi en stor ekstraregning til mange bilkjøpere. (Foto: NAF)

Momssjokket: ‒ Sjekk rettighetene og unngå stor ekstraregning

Regjeringen vil skrote dagens momsfritak på nye elbiler fra 2023, og det kan føre til en stor ekstraregning for...
I en ny undersøkelse er elbilene marginalt mer populære enn andre biltyper. (Foto: NAF)

Svært lav interesse for bildeling

Elbilene har nå kjørt forbi bensin- og dieselbilene når det kommer til hva folket vil gå for når de...
Dette er en elektrisk pickup signert Volkswagen-gruppen. (Fotos: Volkswagen)

Volkswagen skal komme med el-pickup

Det har vært hysteriske tilstander rundt Ford F-150 Lightning i USA. Nå kaster Volkswagen-gruppen seg inn i kampen om...
Denne rekker akkurat årets norske sommer. (Fotos: Mercedes)

Dette koster den ultimate sommerbilen

Planlegger du en ny kabriolet til sommeren? Mercedes Norge kan i så fall lokke med en helt ny SL-modell. Over...
Christina Bu i Elbilforeningen er svært skeptisk til det nye forslaget fra regjeringen. (Fotos: Norges elbilforening)

Regjeringen vil fjerne momsfritaket på elbiler

– Regjeringens forslag til moms på elbil er håpløst, uforutsigbart og ubrukelig. Dette spenner bein under Norges mest vellykkede...
Nye regler sier at nye dekk skal komme med en etikett som viser egenskapene. (Foto: Continental)

Kjøpe nye dekk? Denne etiketten bør du sjekke

Drivstoffutgiftene har skutt i været både for elbiler, bensinbiler og dieselbiler, og det gjelder å spare der det er...
Bentley kan nå presentere en storesøster til SUV-modellen Bentayga, en EWB-versjon. (Fotos: Bentley)

Åh, en enda større Bentayga

Bentley har opplevd en vanvittig suksess med SUV-modellen Bentayga, og nå slår de til med en enda større versjon. Porsche...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her