Annonse
HjemNyheterJa, selvsagt kommer det en kabriolet-utgave av nye 4-serie

Ja, selvsagt kommer det en kabriolet-utgave av nye 4-serie

I sommer viste BW fram en ny 4-serie, men da handlet den om standardutgaven i coupéform. Men nå som høstmørket senker seg er det på tide å drømme om sommeren ‒ og en kabriolet.

I 1986 tok BMW et smart grep da de introduserte 2. generasjonen av modellen, for de overrasket med en kabriolet-utgave av den populære serien. Sett med dagens øyne var det ikke den aller mest elegante bilen, men steget var uansett tatt.

Siden har tyskerne kjørt på med nye toppløse utgaver av sin mellomklasse hver gang bilene har blitt oppdatert, og som vi vet skjer det ganske så ofte i disse tider.

Det inkluderer også 4-serien, coupéutgaven i mellomklassen. Denne ble vist fram i sommer, og er klar for markedet i oktober. Om litt får den også selskap av en toppløs søstermodell, som blir timet inn til neste sommer.

Saken fortsetter under Annonsen

I mars har snøen forhåpentligvis begynt å smelte i deler av landet, og da brøyter også BMW vei for en ny BMW 4-serie Cabriolet.

Denne arver selvsagt det aller meste fra den kommende 4-serie, også det nye designet. Det betyr en linjelekker bil, og spesielt med toppen nede er dette en elegant doning som garantert får lange blikk.

Den nye generasjonen av mellomklasse-kabrioletene til BMW er en 2+2-seter, og de har skrotet hardtop-løsningen fra den som kom i 2013 og heller gått for et stofftak som er 40 prosent lettere. Taket åpnes og lukkes elektrisk på 18 sekunder, og det er mulig å gjøre det helt opp i 50 km/t.

Det nye stofftaket får også positive resultater for bagasjerommet, som har vokst betraktelig. Det lyder nå på 300 liter (80 liter mer) når taket er nede, og 380 liter (15 liter mer) når det er oppe. Taket kommer som svart som standard, men det er også mulig å få det med en sølv-effekt kalt Anthracite Silver.

For å holde de på innsiden varme, har BMW også inkludert en løsning hvor de har integrerte ventilasjon i hodestøttene slik at det også blir komfortabelt her i kjølige Norge.

I kjent stil kjører BMW på med en rekke versjoner av 4-serie kabriolet, og har allerede planlagt seks forskjellige.

Den første ut her i Norge blir BMW M440i xDrive Cabriolet, som er utstyrt med en 3-liters rekkesekser med 374 hk og 500 Nm. Denne klarer 0-100 km/t på 4,9 sekunder, og har en toppfart på 250 km/t.

Denne er også utstyrt med mildhybridteknologi, og kommer med en 8-trinns Steptronic-kasse.

I tillegg har også BMW planlagt utgavene BMW 420i Convertible, BMW 430i Convertible, BMW 420d Convertible, BMW 430d Convertible og BMW M440d xDrive Convertible.

Men den første ut her i Norge blir altså BMW M440i xDrive Cabriolet, og denne har fått en estimert startpris på 992.500 kroner.

– Med helt nye BMW 4-serie Cabriolet har vi sluppet to av tre modellvarianter av den nye generasjonen BMW 4-serie. Neste tilskudd i familien vil bli en firedørs Gran Coupé, som også vil komme som den helelektriske BMW i4. Historien om den helt nye generasjonen BMW 4-serie er derfor langt fra ferdig, understreker Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Her er bildene av den nye BMW 4-serie Cabriolet:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse