Annonse
HjemNyheterLuftet de to iltre viking-søstrene

Luftet de to iltre viking-søstrene

Aston Martin har for første gang vist fram en kjørende Valhalla. Se video.

De skulle bare visst, de skumle og hardbarkede nordmennene som satte seil mot det ukjente, at tusen år senere skulle de faktisk bli så populære at det skulle komme superbiler oppkalt etter gudene de tilba.

For vikingene er nå blitt så pop at et ikonisk bilmerke som Aston Martin hyller dem med ikke bare én, men faktisk to splitter nye hyperbiler.

Valkyrie er en hybrid hyperbil med en V12-motor på 6.5-liter som veier rundt ett tonn, har rundt 1.200 hestekrefter og rødstreken er på spenstige 11.100 r/min. Den byr altså på mer enn én hk per kilo, noe som er ganske så ellevilt. Aston Martin skal lage 150 eksemplarer av den skumle hyperbilen, og ja, alle er solgt.

Saken fortsetter under Annonsen

Valhalla kommer med en V6 kombinert med et batterielektrisk hybridsystem, og denne skal virkelig «masseproduseres» ‒ 500 eksemplarer skal lages av bilen som også finner veien inn i den nye James Bond-filmen. Kanskje 007 kjører den i scenene som er spilt inn i Norge?

Aston Martin Valkyrie fikk sin såkalte dynamiske debut under British Grand Prix tidligere i år, mens lillesøster Aston Martin Valhalla kun har blitt vist fram på bilutstillingen Genève Motor Show.

Men nå har Aston Martin vist fram begge de to «norrøne» hyperbilene dynamisk, altså kjørende.

Bilene er utviklet i samarbeid med Red Bull Advanced Technologies, og blir helt sikkert to ekstraordinære kjøremaskiner med formel 1-egenskaper så det holder.

Begge to fikk luftet seg på merkets offisielle testsenter på Silverstone, hvor testfører Chris Goodwin rattet begge modellene rundt den ikoniske banen.

Og det filmet heldigvis Aston Martin.

Så her har du de to vikingsøstrene i fri dressur:

Valkyrie er altså allerede utsolgt, noe faktisk ikke Valhalla er. På en måte.

Men selv om du skulle ha cashen liggende og er klar til å kjøpe en slik, kan du nok bare slå det fra deg ganske så raskt. For det er flere enn 500 som allerede har satt seg på lista, så nå skal Aston Martin plukke ut de som «får lov» til å kjøpe denne selv.

Ja, det er gode tider i superbilverden.

Valhalla er fortsatt et lite stykke unna levering, men de første Valkyrie-modellene skal etter planen leveres ut senere i år.

Her er flere bilder av viking-søstrene:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse