Annonse
Hjem Nyheter Jager spøkelset ut

Jager spøkelset ut

Den nåværende Rolls-Royce Ghost har blitt 10 år, og nærmer seg nå slutten. Det markeres med 50 spesialmodeller. Se bildeserie.

Er du rik og vellykket, eller kun rik og vil utgi deg for vellykket, er det en bil som trumfer det aller meste ‒ Rolls-Royce Ghost.

Denne luksusvognen kom i 2009, og ble til for å hylle Silver Ghost som for 102 år siden gjorde RR til «verdens beste bilmerke».

I standard størrelse måler Ghost 5,39 meter i lengden, noe som burde gi tilstrekkelig med beinplass. Men skulle det mot formodning bli litt for trangt i baksetet, byr også Ghost på en langversjon som strekker den ut til 5,56 meter.

Siden den kom for 10 år siden har den blitt den mest suksessrike modellen i RR-historien, og denne nærmer seg nå slutten.

Saken fortsetter under Annonsen

For å makere dette skal det komme med en spesialversjon kalt Zenith, noe de har gjort en gang tidligere.

I 2016 kom de nemlig med en Phantom VII Zenith i 50 eksemplarer, og dette antallet kopierer de nå.

Zenith betyr at noen eller noe har nådd toppen, som for eksempel en skuespiller er på høyden av sin karriere.

Og navnet bør passe Rolls-Royce, for som Henry Royce, som sammen med Charles Rolls grunnla merket i 1906, en gang så treffende sa: «Ta det beste som eksisterer, og gjør det bedre».

Zenith-versjonen trekker linjene tilbake til konseptmodellen 200EX som var forløperen til Ghost, og det gjør de faktisk bokstavelig talt. For produsenten har smeltet deler fra 200EX Spirit of Ecstasy, og laget en minneplakett av dette som er plassert i midtkonsollen.

Ellers har den fått en rekke spesielle detaljer, blant annet en lakk i flere farger ‒ og ikke minst et innvendig lys som burde imponere de fleste.

Produsenten har nemlig montert inn ikke færre 1.340 fiberoptiske lys i taket, og finner man ikke den riktige stemning da så får det heller bare være.

Det går ellers i lakk og lær, som man kan forvente i en slik doning.

Vi skrev at Ghost trumfer det aller meste, men den er faktisk en lillesøster.

Storesøster heter Phantom, og faktisk viste Rolls-Royce så sent som i mars fram en spesialversjon av denne kalt Phantom Tranquillity. Den skal det kun lages 25 eksemplarer av.

Men Ghost er altså den mest populære søsteren, men du trenger ikke å frykte at modellen forsvinner.

For den er som et spøkelse, og de går som kjent igjen.

En ny versjon av Ghost er muligens klar allerede neste år, uten at akkurat det spiller så stor rolle for de fleste av oss.

For vi må nok uansett nøye oss med bildene, og her har du noen av Rolls-Royce Ghost Zenith:

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker