Annonse
Hjem Nyheter Se hvordan robotene gir bilene navn

Se hvordan robotene gir bilene navn

I serien av ting du aldri har lurt på, men nå bare må vite; hvordan robotene gir bilene navn. Se video.

Det er mange år siden bilene ble satt sammen for hånd, med unntak av noen få eksklusive bilmodeller som fortsatt blir satt sammen helt og holdent for hånd.

Robotarmer har for lengst inntatt bilfabrikkene, noe som er helt nødvendig når vi vet hvor mange biler de største fabrikkene spytter ut.

Seat har en av verdens mest effektive, og samlebåndet i Martorell-fabrikken ruller daglig ut formidable 2.400 biler ‒ og farten bare øker.

For Seat har aldri vært mer populær enn akkurat nå, og setter nye salgsrekorder nesten hver eneste måned.

Saken fortsetter under Annonsen

Og for å hjelpe til med å ta unna en stadig økende etterspørsel står robotoene parate.

Det spanske merket har en strategi som inkluderer smarte produksjonslokaler, og de har nå fått installerte to «samarbeids-roboter». Ja, de kalles visst det.

Disse to robotarmene står på hver side av samlebåndet, og har hver sin lignende jobb. Nemlig å gi bilene navn ‒ altså å klistre på navneskilt bak.

Robotarmen til venstre tar hånd om navnene Ibizia eller Arona, mens den på høyre siden er ansvarlig for FR-skiltet.

Begge har en sugemekanisme som gjør at de får tak i navneskiltet, og kan også fjerne beskyttelsesfilmen etter at skiltet er satt på bilen.

Robotarmene har også et kunstig syn som sjekker at merkene er satt på millimeteren riktig, slik at de sitter eksakt på samme plass på alle bilene.

Armene har også en egenskap som gjør at de selv kan justere farten underveis, noe som visstnok er en utfordrende ting å programmere. Dette gjør også at de kan reagere om noe uventet skjer, og er viktig av sikkerhetshensyn når robotarmer deler jobbområdet med mennesker.

Seats smarte fabrikk styrer etter «Industry 4.0»-standarden, og de har også kommet på en smart benevnelsen rundt robotene. De heter «cobots», satt sammen av de engelske «collaborative» og «robots».

Martorell-fabrikken har mer enn 2.000 industrielle roboter som jobber sammen med 8.000 arbeidere, og med en ny bil ferdigstilt rundt hvert 30. sekund må alle sammen være smarte.

Her kan du hvordan de to smarte robotarmene gir navnet til alle bilene.

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,795FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker