Annonse
Hjem Nyheter Nå kan en norsk PL-proff kjøre selveste Lotus

Nå kan en norsk PL-proff kjøre selveste Lotus

Det er seriestart i England, noe som er en diger greie blant anglofikserte nordmenn. Vi feirer med en nyhet om Lotus og et lag med en norsk PL-spiller.

Det er ikke alltid enkelt å være liten, noe både bilmerket Lotus og fotballklubben Norwich har opplevd.

Lotus, merket som plutselig ble et ikon da James Bond dukket opp i en hvit Esprit som kunne kjøre under vann, har fått kjenne på dette i mange år.

Men sola skinner nå i enden av Lotus-tunellen, for etter at Volvos eiere Geely Holding sikret seg kontrollen har det blir mer sving over forretningen.

Den britiske produsenten har tre hovedmodeller, Elise, Exige og Evora, men med friske milliarder i ryggen er de på full fart over i den elektriske tiden.

Saken fortsetter under Annonsen

Og det er ikke småtterier det fører til.

Lotus har på gang en elbil med 2.000 hestekrefter. Nei, det er ikke skrivefeil. Evija er et elektrisk fartsmonster nesten uten like, og skal bruke smått utrolige 9 sekunder på 0-300 km/t. Hjelpe meg!

Det virker altså som om Lotus har lagt en tung periode bak seg, og bra er det.

En annen som har opplevd mange tunge stunder er Norwich City, en 117 år gammel ærverdig fotballklubb øst i England ‒ faktisk rett i nærheten av hvor Lotus produserer sine biler.

Dette er altså den fotballklubben i verden som har den aller eldste supporter-sangen som fortsatt synges, «On The Ball, City» fra 1896. Ja, den er eldre enn klubben ‒ spesielt.

Og det som er ganske så morsomt med kombinasjonen Lotus og Norwich er at sistnevnte også har hatt sin Bond-æra. Nærmere bestemt en John Bond-æra.

Mens Lotus ble verdenskjent etter Bond-filmen «Spionen som elsket meg» i 1977, var den en tidligere West Ham-spiller med etternavnet Bond som sørget for suksess hos Norwich rundt den samme perioden.

John Bond ble utnevnt til manager i Norwich i november 1973, men klarte ikke å berge klubben fra nedrykk. Men sesongen etter rykket klubben opp i det gode selskapet igjen, og til tross for svært begrensede midler klarte han også å ta klubben til ligacupfinalen ‒ en stor greie den gang.

På Wembley ventet en klubb som deler navnet med en annen britisk bilprodusent, nemlig Aston Villa. Birmingham-klubben vant finalen, og spesielt nok er det Villa (og Sheffield United) som rykket opp til Premier League sammen med Norwich etter forrige sesong.

Etter at Norwich tok steget opp til den øverste divisjonen i 1992 har de rykket ned og opp med jevne mellom, inkludert en mørk sesong nede i League 1 i 2009/2010.

Nå er de altså oppe blant eliten igjen, og med den tidligere Rosenborg-spilleren Alexander Tettey på laget skal de måle muskler mot de aller beste.

Og spillerne bør iallfall møte opp på treningene, for nå kan de ta seg dit i en Lotus.

Treningsanlegget til Norwich har fått et nytt navn. (Foto: Lotus)
Treningsanlegget til Norwich har fått et nytt navn. (Foto: Lotus)

Det treningsfeltet heter faktisk nå Lotus Training Centre, mens akademiet er døpt om til The Lotus Academy.

Lotus og Norwich har altså funnet sammen, og signert en avtale som strekker seg over mange år.

Det feirer den tidligere Norwich-legenden og nå juniortrener Darren Huckerby og teameier Delia Smith på denne morsomme måten:

Premier League starter altså til helgen, og Norwich kunne knapt nok fått en tøffere oppgave. De åpner nemlig det hele allerede fredag, og det borte mot regjerende Champion League-mestere Liverpool.

De røde er for øvrig partnere med et annet ikonisk engelsk bilmerke som er eid av kinesere, nemlig MG.

Liverpool signerte en hovedavtale med MG tidligere i sommer, og bilmerket satser i likhet med Lotus også elektrisk.

MG ZS EV er en rimelig elektrisk SUV som snart er her. (Foto: MG)
MG ZS EV er en rimelig elektrisk SUV som snart er her. (Foto: MG)

MG lanserte den elektriske SUV kalt ZS EV i forrige måned, så kanskje vi ser superstjernen Mo Salah kjøre rundt i denne i framtiden?

Men da kan jo vår norske PL-spiller, Alexander Tettey, svare med en Lotus Evija.

Det er ingen tvil om hvem som hadde vunnet akkurat den kampen, for sjekk denne:

Lotus tar steget over i den nye tiden med en ganske så vill elektrisk sportsbil. (Foto: Lotus)
Lotus tar steget over i den nye tiden med en ganske så vill elektrisk sportsbil. (Foto: Lotus)

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,715FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker