Annonse
Hjem Nyheter Lego nesten like raske som Lamborghini Sián

Lego nesten like raske som Lamborghini Sián

Lyst på en kul utfordring? Hva med å bygge tidenes raskeste Lamborghini? Du trenger kun å sette sammen 3.696 deler.

Sist september var det store ting på gang. Italienske Lamborghini var da klar med en skikkelig overraskelse, nemlig tidenes raskeste serieproduserte bil fra den sinte oksen.

Bilen heter Sián, et ord hentet fra Bologna-området som betyr noe som «lyn» eller «glimt». Og navnet var altså ikke tilfeldig.

En Sián er en spesiell hybrid som kombinerer en diger V12-motor med 785 hestekrefter med en e-motor montert som like godt er bygd inn i girkassen, og for første gang er en mildhybrid koblet direkte mellom girkassen og hjulene.

Men det er mer spesielt med Sián, for du finner ikke et vanlig litium-ion-batteri som lagrer strømmen, men Lamborghini har som den første bilprodusenten benyttet en såkalt super-kapasitor som lar bilen benytte den regenererte energien fra for eksempel bremsene umiddelbart.

Saken fortsetter under Annonsen

Totalt er systemeffekten til Sián på formidable 819 hk, og toppfarten er bare oppgitt til å være en plass over 350 km/t.

Og den rører på seg fra null av også.

Dette er en hyperbil, og klarer 0-100 km/t under 2,8 sekunder.

Mellom 30- og 60 km/t i 3. gir er den 0,2 sekund raskere enn Aventador SVJ, og fra 70- til 120 km/t går det hele 1,2 sekundere raskere enn den lynraske Aventador SVJ.

Så det er altså ikke noe tvil, Sián er den raskeste modellen til Lamborghini.

En annen som også er rask er Lego, som jo elsker slike superbiler.

Danskene fikk med seg det som skjedde i september, og sendte umiddelbart sine bilbyggere inn i tenkeboksen.

Der har de tenkt, prøvd og utviklet klosser sammen med Automobil Lamborghini, og sammen har de kommet opp med 3.696 deler som kan settes sammen til en aldri så liten Sián.

Lego-modellen er en skala på 1:8, og ser helt klart ut som den ekte bilen. Ja, til og med boksen det kommer i ser ut som noe Lamborghini har signert ut.

Bilen er 13 centimeter høy, 60 cm lang og 25 cm bred, og som vi kan se ut fra bildet over kommer den i en lime-grønn farge og selvsagt med gullfelger.

Den inneholder også et par hemmeligheter.

Panseret kan åpnes, og der ligger det en spesiell Lamborghini-sovepose, og det er også mulig å skanne QR-koden på bruksanvisningen som tar deg til en spesiell nettside som inneholder videomeldinger fra spesialistene til Lamborghini og Lego.

Bilens fulle navn er Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37, og tar ifølge Lego 14 timer å sette sammen.

Her er flere bilder av de to imponerende bilene, den ene litt større, dyrere og kun i 63 eksemplarer, den andre for alle oss andre.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,768FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker