Annonse
Hjem Elbiler Mercedes klar med sin helelektriske flerbruksbil

Mercedes klar med sin helelektriske flerbruksbil

Mercedes 2. medlem i EQ-familien er klar til å innta markedet, og denne er for storfamiliene.

EQ er navnet på den nye helelektriske serien som Mercedes skal fylle opp, og til nå har den kun bestått av den elektriske SUV-modellen i C-klassen, altså EQC.

Men dette skal bli en skikkelig storfamilie, og det tyske merket planlegger å tilby 10 forskjellige EQ-modeller om bare få år.

Og det er allerede familieøkning på gang.

For nå har Mercedes klar EQV, hvor V’en står for van. Altså litt større biler. Tyskerne lager to versjoner av denne, en som måler 5,14 meter og en på 5,37 meter. Den fleksible 6-seteren kan enkelt gjøres om til både 7-seter og 8-seter.

Saken fortsetter under Annonsen

Etter flere tester, blant annet i vinterkulden i Nord-Sverige, har bilen nå fått det endelige godkjent-stempelet, og den er nå klar for å innta en forhandler nær deg.

EQV er utstyrt med et batteri med en brukskapasitet på 90 kWh, og har en oppgitt rekkevidde på 418 kilometer og hurtiglading med en kapasitet på 110 kW.

Elmotoren som driver forhjulene yter 204 hestekrefter med et dreiemoment på 362 Nm, og toppfarten er som standard satt til 140 km/t med 160 km/t som et ekstravalg.

Fra start av tilbyr Mercedes to versjoner av EQV, en standard versjon og Avantgarde med lengre akselavstand.

Norske priser er ikke kjent, men den internasjonale prisen er satt til 71.388,10 euro, men det bør vel mulig å få prutet bort de 10 siste centene av den prisen.

Mercedes EQV skal produseres på fabrikken i Vitoria i Nord-Spania, hvor Mercedes også setter sammen V-klasse og Vito-modellen.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,848FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker