Kia har på gang en EV3, og dette er en ørliten sniktitt på modellen som nærmer seg veldig. (Fotos: Kia)

Kia pirrer med EV3

Kias EV-serie skal vokse betraktelig, og EV6 og EV9 får blant annet selskap av EV3, EV4 og EV5. Den minste nærmer seg nå debuten.


I oktober i fjor kunne Kia vise fram en framtidig familie bestående av fem elbiler, to som allerede var på plass, to konsepter i form av EV3 og EV4 samt en lillesøster av EV9 kalt EV5. Slik ser de fem bilene ut:

Alle de tre nye bilene skapte selvsagt oppsikt, og om vi tar regelen om at de små selger best så er jo Concept EV3 vitterlig en spennende bil.

Som tallet sier blir dette den aller minste av de nye EV-bilene Kia har planlagt, og dette er en visjon for en elektrisk kompakt SUV som skal både være praktisk og morsom å kjøre.

I likhet med EV5 får også EV3 linjene fra flaggskipet EV9, men det er stort sett så mye Kia vil røpe om den kommende EV3. Men de har sagt litt mer om konseptet som ble vist i fjor.

De har hintet om priser som starter på 35.000 dollar for de kommende bilene, noe som i skrivende stund betyr rundt 380.000 kroner. For ja, kronekursen har gått på en skikkelig smell.

EV3 skal altså bli en slags lillesøster av EV9, og Kia har kalt denne en CUV hvor C står for Compact. En liten SUV altså.

Bilen skal altså mikse praktiske funksjoner og plass med kjøreglede, og det innvendige designet følger da også «Joy for Reason»-pilaren i designfilosofien til Kia.

Bilen har et flatt tak som faller bakover, og som du skal få se av bildene av konseptet lengre nede store oversiktlige vinduer og firkantet hjulbuer.

På innsiden, som på utsiden, går det i kontraster, og Kia har også satt inn minibord som skal løfte opplevelsen til et nytt nivå. Her har de fire moduser ‒ Fokus, Sosial, Forfriskende og Lagring.

Konseptet har et sammenleggbart baksete som enkelt kan foldes oppover, noe som dermed skal bane vei for frakt av for eksempel sykler på en enkel måte. 

‒ Med Concept EV3 er «Joy for Reason»-innflytelsen tydelig i de kontrasterende egenskapene til en robust kropp kombinert med en dynamisk silhuett, sa Karim Habib, leder Kia Global Design Center, i oktober.

‒ I tillegg griper den uventede behandlingen av volumer og grafikk sammen med hverandre, og skaper et logisk, men emosjonelt design.

Hva mer vi kan vente av Kia EV3 får vi snart vite, for bilen nærmere seg premieren med stormskritt. Det koreanske merket melder at den skal vises fram 23. mai, så det blir spennende å se hva en miniutgave av et flaggskip faktisk kan tilby. 

Er det noe i nærheten av konseptet som de viste i fjor blir nok de fleste fornøyd, for som bildene under viser ser jo dette veldig greit ut.

Her er Kia Consept EV3, en forhåndsvisning av produksjonsmodellen som altså er på vei:

Les også:

Debatt

Les mer om:

Kia Kia EV3