Annonse
Hjem Elbiler Karma med svært fleksibel plattform

Karma med svært fleksibel plattform

Ny plattform støtter ikke mindre enn 22 konfigurasjoner.

Karma har holdt på noen år nå, men har så langt fokusert på å selge bilene hjemme i USA. Men nå girer de om, og utvider satsingen med nye og mer miljøvennlige biler som også skal selges i Europa.

De har allerede signert kontrakt med en svensk importør, som skal starte med å selge hybridmodellen Revero og den utvidede hybriden Revero GT som kommer neste år.

Sistnevnte er utviklet på en helt ny plattform kalt E-Flex, som ligner på skateboard-plattformen som vi har sett fra andre produsenter.

Poenget med fleksible plattformer er at de tar ned kostandene for produsenter som skal lage mange forskjellige modeller, ettersom slike åpner for diverse løsninger både når det kommer til chassis og drivlinjer.

Saken fortsetter under Annonsen

Slik ser E-Flex ut når den er strippet ned til utgangspunktet.

Og for Karma er dette særs viktig ettersom de lover mange nye modeller i årene som kommer.

Den første er altså Revero GT, og denne er interessant i og med at den er en EREV-bil. Dette står for extended-range electric vehicle, og betyr at den i utgangspunktet fungerer som en elbil som får rekkeviddehjelp av en forbrenningsmotor. I Revero GT sitter den en batteripakke som lar den gå 128 kilometer på ren strøm, mens en 3-sylindret BMW-motor virker som en generator og rekkeviddeforlenger.

Slik ser Revero GT ut:

E-Flex åpner for flere typer biler, og det er muligheter for forskjellige løsninger når det kommer til selvkjørende teknologi, programvare, kunstig intelligens og andre avanserte løsninger.

‒ Vi har skapt et fysisk produkt som kan formateres til fem forskjellige produkter, noe som andre har kalt et endimensjonalt skateboard. Men det vi kaller E-Flex-plattformen for en flerbruksløsning, sier daglig leder i Karma, Kevin Pavlov.

‒ Det er opptil 22 forskjellige mulige konfigurasjoner tilgjengelig, som dekker forskjellige batteripakkevarianter og forskjellige drivlinje-systemer. Vi kan levere et bredt spekter av konfigurasjoner avhengig av hva som prioriteres.

Karma sier at før E-Flex kostet det milliarder av dollar bare å bygge EREV- eller elbil-plattformer, og at den nye vil kutte utviklingskostander og byggetid for produsenter som vil sette sammen elbiler betraktelig.

‒ Vi setter sammen og utnytter ekspertisen vi har rundt ny teknologi, produksjon, design og andre tjenester ‒ og kapasiteten til våre partnere ‒ for å tilby virkelig innovative løsninger. Vi ser fram til å vise mer av Karmas unike plattformløsninger og teknologi i løpet av de kommende månedene, sier administrerende direktør i Karma, Lance Zhou.

Og vi venter spent på hva Karma vil komme med av modeller de neste årene, for et av konseptene de har vist fram er SC2, en elektrisk hyperbil med 1.100 hestekrefter og 0-100 km/t på 1,9 sekunder.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,847FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker