Denne bør skremme de som tenker å stikke av, for dette beistet stopper ikke for noe. (Fotos: UP.Fit/Unplugged Performance)

En UP-utgave av Tesla Cybertruck

Verdens første Tesla Cybertruck i politiuniform er et faktum, og denne bør vel takle det aller meste?


Vi har tidligere sett en Tesla Model Y rigget for politioppgaver, men dette er tross alt en ganske vanlig elektrisk SUV. Storebror Cybertruck er noe helt annet.

Dette er et monster av en elbil, den er nærmere 5,7 meter lang og nærmere 2,5 meter bred, som er kledd i stålplater og veier inn rundt tre tonn. Men tross størrelsen, denne er ingen sinke og utstyrt med to motorer klarer til sprinten på drøyt 4 sekunder.

Ja, det er til og med en versjon døpt Cyberbeast med tre motorer, og denne sprinter utrolig nok like raskt som en ny Porsche 911 Turbo.

Nå er det lite sannsynlig at Cybertruck kommer til Europa, hvor både størrelsen og det faktum at den må takle europeiske krasjtester som også tar høyde for hvor mye skade en bil eventuelt kan forårsake demper den europeiske Cyber-festen.

Men bilen er faktisk på en Europa-turné akkurat nå, og det inkluderer også noen svippturer innom Norge. Faktisk er den så langt nord som i Tromsø onsdag (12. juni), så det er mulig å sjekke ut denne imponerende og futuriske elbilen.

De som rigget Tesla Model Y for politioppgaver var tunerne Unplugged Performance, eller mer eksakt spesialavdelingen til Tesla-tuneren kalt UP.Fit. Det passer jo veldig greit i Norge, for vi har jo vår egen UP gjennom Utrykningspolitiet.

UP.Fit tilbyr også politiversjoner av Model 3, S og X, og nå inkluderer det også den store Cybertrucken. Her er ytelsene oppgitt til 2,6 sekunder for 0-96,5 km/t og en amerikansk rekkevidde på 547 kilometer. Så ja, en ganske kapabel politibil denne Cybertrucken.

Avdelingen selv sier at denne utgaven kan brukes av alt fra politi og brannvesen til militære og taktiske responsbyråer, og at den er at stort sprang for de som må rykke ut ‒ og setter nye standarder både for sikkerhet, effektivitet og innovasjon.

Det er vel vanskelig å krangle på akkurat det.

UP.Fit sier at bilen har skapt mye interesse etter at de slapp av en video av den spesielle Tesla Cybertruck Next-Gen Patrol, og det er heller ikke overraskende. Dette er altså en bil som kombinerer tre ganske forskjellige felt, sportsbiler, terrengbiler og pickuper.

Selskapet hevder at de har fått forespørsler fra hele verden, så mange vil åpenbart sette kloa i den imponerende UP.Fit Cybertruck.

‒ UP.FIT Cybertruck Next-Gen Patrol-kjøretøyet representerer et betydelig ingeniørsprang inn i framtiden, og vi er glade for å kunne tilby politimyndighetene framtidens politibil, sier Ben Schaffer, administrerende direktør i Unplugged Performance.

‒ Vi har vært begeistret over den direkte tilbakemeldingen fra politiavdelinger som har deltatt i Cybertruck-utviklingen vår, og vi ser fram til å distribuere disse komplette UP.Fit-kjøretøyene til rettshåndhevelsesbyråer over hele landet i år.

Den uniformerte utgaven tar det beste fra Cybertruck og kombinerer det med løsninger fra Unplugged Performance, og resultatet er en fullverdig politibil med varsellys, sirener, PA-system samt oppgraderte radio- og datasystemer.

Videre kan en UP.Fit Cybertruck også tilpasses for taktiske, militære eller søk- og redningsoppdrag, så her er det mulig å få plass til folk i håndjern eller våpen og annet spesialverktøy.

Bilen kan også skos med dekk som er spesialtilpasset oppdraget, og den har selvsagt en Starlink internett-tilkobling utviklet av Elon Musk-eide SpaceX.

Vi er ganske sikker på at mange hos UP gjerne kunne tenkt seg en Fit Cybertruck, men det spørs om det blir med drømmen.

Kanskje kan noen flere bilder være en liten trøst, og her er de:

Les også:

Debatt