Hyundai pirrer med en ny liten elbil kalt Inster. (Fotos: Hyundai)

Hyundais lille elbil skal hete Inster

Det er på gang en elektrisk lillesøster i Hyundai-familien, og den skal være både intim og innovativ. Det sier nemlig navnet.


Når man teller opp har faktisk Hyundai ganske mange elbiler her i Norge. Det er den som kun heter Ioniq og som ikke lenger er tilgjengelig, i tillegg til Ioniq 5 og den mer potente søsteren Ioniq 5 N, Ioniq 6 og selvsagt den populære Kona.

Sistnevnte er også den foreløpig rimeligste elbilen til Hyundai, og denne starter i underkant av 400.000 kroner.

Totalt er det registrert rundt 50.000 helelektriske Hyundai-biler her hjemme, men dette kan snart bli mange flere. For de har nå på gang en ny potensiell storselger som også bør jekke startprisen ned betraktelig.

For selv om Kona er en ganske kompakt elbil på 4,36 meter, har de nå på gang en skikkelig bybil som har fått navnet Inster inspirert av både intim og innovativ.

Hyundai er offensive og sier at den kommende elbilen som er en ny elektrisk søster av lille Casper, en bensindrevet småbil på det koreanske markedet som kun er 3,60 meter lang, skal sette nye standarder når det gjelder rekkevidde, teknologi og sikkerhetsfunksjoner i en elektrisk småbil.

Den nye elbilen skal for øvrig hete Casper Electric over i Korea.

Hyundai legger til at Inster skal omdefinerer hva kjøpere kan forvente av et kjøretøy i denne klassen, så ja, de har store ambisjoner.

Dette blir en litt firkantet mer høyreist bil som også får en LED-signatur med runde frontlykter, noe de første bildene av bilen viser. Hyundai sier at den også er utstyrt med pikselgrafiske blinklys og baklykter som vi kjenner fra Ioniq 5.

Og kanskje litt overraskende ettersom de fortsatt holder de fleste detaljene tett til brystet, avslører de en forventet rekkevidde. Målet er 355 kilometer WLTP-rekkevidde, som er ganske ok for en slik bil. Det er for eksempel over dobbelt så langt som den første Nissan Leaf rullet.

Når den helt nye Hyundai Inster kommer er foreløpig ukjent, men elbilen skal få sin globale debut på Busan International Mobility Show som starter 27. juni ‒ så den bør ikke være altfor langt unna. 

Hyundai pirrer allerede nå med noen litt mørke bilder som riktignok ikke avslører altfor mye, men har kan du om ikke annet få et inntrykk av nye og lille Hyundai Inster:

Les også:

Debatt