Jeep ber kundene navne den nye elbilen

Jeep tar kundeinvolvering til et nytt nivå.


Ok, Juventus-fans bør spisse ørene, eller kanskje øynene, nå.

For da den gamle damen, ja, det er kallenavnet til Juve, skulle ta imot en av sine virkelige erkerivaler, Inter, til et storoppgjør tidligere denne måneden, var spillerne ikledd er litt mer spesiell drakt.

Den italienske fotballklubben er nært knyttet til Fiat, som ble grunnlagt av Giovanni Agnelli i 1899. Det er nettopp den mektige Agnelli-familien som også eier Juventus, mens Fiat i dag er en del av det store Stellantis-konsernet som også huser Jeep-merket.

Da Juve-spillerne entret Allianz-gresset i Torino var de selvsagt ikledd den svart-hvite drakten, og som vanlig sto det også Jeep på brystet. Men det var noe spesielt med drakten.

For å hylle den aller første elbilen til Jeep, sto det nemlig Avenger i gult under selve Jeep-navnet, og muligens betydde det lykke. Juve slo nemlig Inter 2-0, noe som også gjorde sitt til at de passerte rivalen på tabellen. Juve er i dag nummer tre bak Napoli og Milan, mens Inter er på 5. plass.

Det betyr altså at en gang i framtiden kan en helt tilfeldig person også få sin arv på drakten til Juve, og ikke minst skryte på seg at han eller henne har stått bak navnet til en bilmodell.

For Jeep vet ikke helt hva deres nye elbil skal hete, og foreløpig går den under kodenavnet Wagoneer S. Og de tar mer enn gjerne imot innspill.

‒ På nylig avholde Detroit Auto Show sa vi at samfunnet vil spille en rolle i prosessen med å navngi et spesielt kjøretøy, sier Christian Meunier, administrerende direktør for Jeep.

‒ I dag leverer vi det løftet ved å gi eiere og entusiaster en mulighet til å sende inn et navn for tidenes første elektriske Wagoneer. Denne førsteklasses og høyeffektive SUVen er lastet med teknologi, håndverk og ytelse, og utvider vår tilstedeværelse i premium-mellomstore SUV-segmentet, og den vil bli en viktig aktør i vår globale elbil-offensiv.

Premien inkluderer også et opphold på en eksklusiv skiresort, men det er en skikkelig festbrems. Man må nemlig bo i USA for å delta. Det var som…

Trøsten er at den helelektriske Wagoneer også skal komme til Europa, så vi blir iallfall ikke snytt for den nye elbilen. Og det er jo godt.

Jeep viste bilen fram tidlig i september, og SUV-modellen har en LED-belyst grill, et aerodynamisk design og skal selvsagt by på firehjulsdrift som standard.

Ettersom bilen akkurat er vist fram, og ikke en gang har et ordentlig navn, har Jeep vært tilbakeholden med informasjon.

Men det de har sagt at er denne litt mer premium elbilen skal få en rekkevidde som passerer 600 kilometer, og et drivverk som huser rundt 600 hestekrefter og skal klare sprinten på rundt 3,5 sekunder.

Produksjonen av Jeeps første elbil, Avenger, skal starte allerede i år, men den elektriske Wagoneer-utgaven ligger ikke så langt framme i løypen.

Merket sier at den kommende elbilen skal være på plass i Nord-Amerika i løpet av 2024, og at den etter dette skal ut i andre markeder ‒ blant annet Europa.

Da har den også fått et annet navn, og vi kan jo foreslå et her og nå. Forza, noe helt sikkert også Juventus ville nikket anerkjennende til. Jeep Forza ‒ jepp, det klinger bra!

Og du lurer helt sikkert på hvordan drakten til Juventus faktisk så ut, så her har du et bilde, som ja, ser litt manipulert ut, av både spillere og selve elbilen ‒ en Jeep Avenger. Forza Juve!

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter