I helgen kan nordmenn se F1 gratis på YouTube

YouTube slår et slag for korona-restriksjonene, og viser helgens formel 1-runde i Tyskland åpent i sju land ‒ inkludert Norge.


Selv om det nærmeste Norge har vært å ha en formel 1-stjerne er Michael Schumacher og hans tidligere norske hytteparadis, følger mange sportsinteresserte nordmenn med på verdens mest fartsfylte idrett.

Mange reiser til og med på flere løp gjennom en sesong, men dette får de ikke gjort i 2020.

Koronapandemien har som kjent satt en stopper for de aller fleste utenlandsturene, og skulle man likevel komme seg over grensa gjennomføres de aller fleste idrettsarrangementene uansett enten helt uten eller med et begrenset antall publikum.

Løsningen blir dermed å følge løpene via skjermer, men dette er heller ikke helt enkelt.

Nå er ikke Norge veldig dårlig stilt når det kommer til formel 1, for her viser V sport løpene direkte. Denne er tilgjengelig enten via åpne TV-kanaler eller som et valg, og da får man også med et norsk F1-studio med kommentator Atle Guldbrandsen og eksperter som Henning Isdal og Stein Pettersen ‒ en trio som helt klart vet hva de snakker om.  

Men det er ikke alle som har tilgang på V sport, men nå får også disse muligheten til å følge helgens VM-runde via TV-bilder. Alt de trenger er et nett og en enhet som kan strømme levende bilder, og det har vel de fleste i disse dager.

Deretter er det bare å komme seg til den offisielle YouTube-kanalen til formel 1, for der strømmer de alt innhold åpent denne helgen.

Grunnen opplyses altså til å være at mange ikke kommer seg til Tyskland og løpet som normalt tiltrekker seg publikum i 100.000-klassen, og selv om formel 1 for første gang etter covid-19-utbruddet åpner for tilskuere er dette begrenset til 20.000.

Så for aller første gang åpner nå formel 1 for å vise et løp på en helt åpen kanal, og mer spesifikt har de valgt ut sju land.

Dette inkluderer Norge og Sverige, så norske F1-fans kan nå følge alt innhold gjennom hele helga. Dette skjer uten norske kommentatorer, men noe må man kanskje være villig til å ofre.

Og den tyske VM-runden blir også litt ekstra spesiell, for dette er også aller første gang Michael Schumachers sønn Mick blir involvert i formel 1.

Den unge føreren er en del av Ferrari-akademiet, og deltar denne sesongen i formel 2 ‒ klassen under F1. Der viser han han gryende potensial til å følge i farens hjulspor, og har inntatt ledelsen med kun to løp igjen av sesongen.

I forbindelse med søndagens Eifel Grand Prix har Alfa Romeo Racing hentet han inn som en testpilot under treningene, og det kan altså gå mot at junior-Schumacher signerer for det italienske laget med Ferrari-motor for 2021-sesongen ‒ uten at dette er bekreftet.

Søndagens formel 1-løp blir det 41. på Nürburgring, som har vært et fast innslag siden 2013.

Denne legendariske runden er også fødeplassen for de berømte «Silver Arrow»-bilene til Mercedes tilbake i 1934, hvor Manfred von Brauchitsch vant løpet med en snitthastighet på 122,5 km/t. Ja, racerbilene gikk lynfort også den gang.

Michael Schumacher og Lewis Hamilton er de to eneste F1-førere som har vunnet løpet fire ganger, og sistnevnte vant det sist i 2018.

Briten er også favoritt foran søndagens løp, og leder passende nok mesterskapet med 44 poeng foran lagkamerat Valtteri Bottas. 44 er også det kjente startnummeret til Hamilton.

De som vil følge dramatikken rundt Nürburgring-banen kan gjøre dette både lørdag og søndag. Lørdag starter treningen klokke 12, mens kvalifisering starter klokken 15.

Løpet starter søndag kl. 14:10, og nordmenn som ikke har tilgang til V sport kan altså klikke seg inn på YouTube-kanalen til formel 1 og følge all dramatikk direkte.

Les også:

Les mer om:

Nyheter Motorsport