Annonse
HjemElbilerHyundai fornyer seg

Hyundai fornyer seg

Hyundai har utviklet en helt ny plattform, noe som blant annet resulterer i en ny elbil i 2020.

En plattform er en slags mal med grunnelementer, og fra denne utvikler produsentene vidt forskjellige modeller.

Den mest kjente er nok den nye plattformen til Volkswagen-gruppen kalt MEB. Denne er spesielt utviklet for elbiler, og ut fra denne skal det komme nye elbiler fra blant annet Volkswagen, Audi, Skoda og Seat.

Hyundai benytter i dag 2. generasjons plattform, men nå er det klart for den aller første bilen på den nye 3. generasjonen. Den æren tilfaller en nyutviklet Sonata, som kommer for salg senere denne måneden.

Saken fortsetter under Annonsen

Den nye plattformen har en rekke fordeler. Den byr på et lavt tyngdepunkt, en sterkere struktur, er mer fleksibel rundt designelementer og mer effektiv.

Den åpner opp for en rekke innovative løsninger og enda flere designtyper, og på toppen er den altså enda mer kollisjonssikker enn tidligere Hyundai-modeller.

En annen ting som nye plattformer fokuserer på, er kortere overheng og dermed også lenger avstand mellom akslingene. Dette fører blant annet til at plassen innvendig vokser, og det blir også enklere å montere inn ny teknologi som bilene i dag kommer med.

Skal vi måle etter den innvendige bildet av den nye Soanata, så ser dette jo ganske så lovende ut.

Hyundai har tenkt på tre hovedtyper av drivverk når de har satt sammen den nye plattformen, fossilbiler, hydrogenbiler og elbiler.

Nye Sonata er altså en fossilbil, men allerede til neste år kommer de med den første elmodellen basert på den nye EV-plattformen.

‒ Dette er en svært spennende plattform, som vil gi våre kunder enda bedre biler enn før. Bedre kjøreegenskaper, høyere effektivitet og kraftig forbedret sikkerhet er elementer som vil bidra til å gjøre våre produkter enda mer attraktive, sier produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Slik ser det ut når Hyundai bygger biler på 3. generasjonen av plattformer:

Følg bil24 på Facebook

Les også:

Hyundai med enorm hydrogen-satsing

Med den nye hydrogenbilen Hyundai Nexo som flaggskip skal den sørkoreanske produsenten satse hardt på hydrogen i framtiden. (Foto: Hyundai)
 

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse