Hjem / Nyheter / Slik blir Hyundai i framtiden
Hyundais konseptmodell «Le Fil Rogue» gir oss et innblikk i framtidens design. (Alle foto: Hyundai)
Hyundais konseptmodell «Le Fil Rogue» gir oss et innblikk i framtidens design. (Alle foto: Hyundai)

Slik blir Hyundai i framtiden

«Lidenskapelig sportslig». Det er de to ordene Hyundai tar med seg inn i framtidens modeller. Og etter konseptmodellen å dømme overdriver de ikke.

Samtlige bilprodusenter meisler ut nye framtidsplaner for tiden. Dette innebærer utvikling av nye løsninger rundt elbilbatteriene, teknologiske hjelpemidler og det aller mest synlige, nemlig nytt design.

Annonse

For når man kaster ut den tradisjonelle motoren, girkassen og girsystemet åpner det seg nye muligheter for designet. Og de mest seriøse av bilprodusentene akter å utnytte dette til det fulle.

Design er også noe Hyundai er opptatt av. Den sørkoreanske produsenten satser frisk om dagen, og spesielt elbilen Kona er det knyttet store forventninger til.

Men denne er bare en slags oppvarming for framtidens biler. For Hyundai har nå løftet på sløret rundt den neste generasjonens design, og stikkordene er altså «lidenskapelig» og «sportslig».

Dette kommer veldig godt til syne med konseptmodellen de lanserte under Genève Motor Show, «Le Fil Rouge».

De franskspråklige gjenkjenner uttrykket, og betyr enkelt og greit «den røde tråden».

Annonse

Med det mener Hyundai at dette designspråket blir en rød tråd for kommende modeller. Og vi gleder oss.

For dette er virkelig en linjelekker bil med en liten dæsj av 1970-tallet i designgryta.

‒ «Le Fil Rouge» er en nyfortolkning av Hyundais design-DNA som stammer fra merkets historiske Hyundai Coupé Concept i 1974, sier Luc Donckerwolke, konserndirektør og leder av Hyundai designsenter.

‒ Ved å bygge på vår lange historie med å skape særegent og sporty karakter i kjøretøy, vil vi åpne en ny epoke for Hyundai-design, legger han til.

«Lidenskapelig sportslig» skal altså følge kommende modeller, om det så er sedan eller SUV. Den røde tråden, altså.

Tråden Hyundai fokuserer på når det kommer til morgensdagens design innebærer flere ting. De har delt designet opp i fire fundamentale elementer; proporsjon, arkitektur, styling og teknologi.

«Le Fil Rouge» er bygd på proporsjonalene som kalles det gylne snitt, et vanlig matematisk forhold som vi finner både i naturen og menneskekroppen, og som gjorde det mulig for Hyundai-designere «å skape en estetisk tiltalende og naturlig utseende modell med karisma», ifølge dem selv.

Proporsjonene har de fått til ved å lage en lang hjulbase, store hjul og korte overheng. I tillegg gir avstanden fra forhjulsenteret til frontruten en komfortabel kjøreposisjon, mens en høyere beltelinje fullfører det generelle utseendet.

Alt dette har de fått til ved å tilnærme seg det de kaller en «lett arkitektur», noe som gir et dynamisk utseende og en slags bevegelseseffekt i designet.

Vi ser raskt at «Le Fil Rouge» har et langt panser, spisse kanter og en veldig spesiell grill. Bak slektes den helt klart på en coupé med et tak som forsvinner ned i bagasjelokket.

De har, fortsatt ifølge dem selv, smeltet sammen eksteriøret med interiøret ved å bruke en slags rør-arkitektur.

På innsiden har de delt opp forsetene, ettersom føreren har andre behov enn framsetepassasjeren. Og de har også tenkt på utsiden av boksen når det kommer til luft.

De har rett og slett sett på løsningene som er i fly, og brukt «rør-arkitekturen» for å få en jevn strøm av luft i kupeen.

Bilen er selvsagt stappet av teknologi, og blant annet finner vi et panorama-display som flyter på dashbordet og som gjør at føreren raskt kan kontrollere viktige ting som klimakontrollen og andre innstillinger.

Som sagt er «Le Fil Rogue» et blikk inn i framtiden fra Hyundai, og vi kan ikke si noe annet enn at vi gleder oss til å se de kommende modellene.

Men denne modellen forblir nok et konsept, og Hyundai vil nok ikke komme med en modell som ser ut som denne heller.

De har imidlertid en ny modell på gang. Nemlig Kona. Denne elektriske SUV-modellen som har en rekkevidde på 470 kilometer. Den har allerede over 15.000 skrevet seg på listen for. Og det bare i Norge.

Så Hyundai flyr høyt for tiden.

Her er flere bilder av konseptmodellen:

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Dette er årets mest sikre bil, Mercedes-Benz A-klasse. (Alle foto: Euro NCAP)

Nye A-klasse årets sikreste bil

Kollisjonstest-organisasjonen Euro NCAP har delt ut årets priser, og Mercedes A-klasse ble kåret til årets …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *