Annonse
HjemNyheterHongqi overrasker igjen

Hongqi overrasker igjen

Det er all grunn til å ta Hongqi på dypeste alvor, og nå følger de også opp den luksuriøse E-HS9 med en vanvittig sportsbil med italienske aner.

Ok, dette blir litt politisk, men vi må nesten forklare hvorfor vi og resten av bilverden må ta det kinesiske bilmerket Hongqi på alvor.

Anført av en tidligere i støytene ilter amerikansk president har Vesten vært ganske lunkne til kinesiske globale initiativ, deriblant et kalt «Belt and Road» opprettet i 2013. Dette er en gedigen utbyggingsplan for infrastrukturen, og målet for Kina er å knytte 70 land sammen i en moderne utgave av Silkeveien.

Også i EU har det vært skepsis rundt de store planene, men i 2019 fant Italia ut at de uansett ville være med på prosjektet. Og kanskje ikke så rart, for Kina tilbyr kontrakter i milliard-klassen.

Saken fortsetter under Annonsen

Så hva har dette å si for Hongqi?

Jo, merket er eid av First Automobile Works, kjent som FAW, og dette er intet mindre enn et statseid selskap. Og de vil at Hongqi skal bli Kinas aller første virkelig globale bilmerke ‒ intet mindre. Så sett i et større perspektiv blir også Hongqi en viktig brikke i Belt and Road-prosjektet.

Det første resultatet av satsingen på bilmerket har vi allerede sett, den meget imponerende elbilen Hongqi E-HS9. Denne er tegnet av en tidligere Rolls-Royce-designer, og det store luksusflaket har utrolig nok fått en norsk inngangspris på under 600.000 kroner. Ja, FAW mener virkelig alvor med sin globale satsing.

Den neste modellen ut er like imponerende, og her dukker italienerne opp igjen.

Året før Italia åpnet for å bidra til den moderne Silkeveien dukket det opp et italiensk selskap kalt Silk EV, og som navnet sier skal de utvikle elbiler. Silk EV har sitt hovedkvarter i Emilia-Romagna-regionen, og her snakker vi om den virkelige sportsbilhovedstaden. For ja, merker som Ferrari, Ducati, Pagani, Lamborghini og Maserati har alle base her.

I 2020 signerte Silk EV og FAW en avtale om en felles satsing på helelektriske og hybride biler, og senere har det også kommet til en rekke finansielle tungvektere ‒ inkludert fire store kinesiske banker. Så her skal det virkelig satses.

Nå viser Slik-FAW fram det første resultatet, og den skaper oppsikt.

For samarbeider man med noen fra Modena så må man regne med noe sportslig, og der er utvilsomt Hongqi S9. Sjekk dette:

Som vi vet er fortsatt ikke tradisjonelle sportsbilprodusenter helt klar for å lage rene elbiler, og S9 er ikke et unntak. For vi snakker ikke om en ren elbil her, men en ladehybrid som har en V8 under panseret.

Og den er spinnvill.

Silk-FAW sier at denne klarer 0-100 km/t på 1,9 sekunder, raskere enn en formel 1-bil, og har en toppfart på over 400 km/t.

Den har også skikkelige sportsbil-linjer, med svære luftinntak og en ganske så lang bakende. Og Silk-FAW har selvsagt brukt moderne materialer, så her går det i karbon og lignende.

De som er skuffet over at dette ikke er en elbil, trenger ikke å deppe altfor mye. Silk-FAW opplyser at Hongqi også skal komme med helelektriske modeller av S-serien, men om det betyr en elbilversjon av S9 vet vi ikke.

Bilen er designet av Walter De Silva som tidligere har ledet designavdelingen til Volkswagen-gruppen, og som også har jobbet hos Alfa Romeo i en årrekke.

‒ Hongqi S9 gir liv til drømmene både for designeren og de som kjører den. Vi har fokusert mot de som ønsker eksklusivitet da vi designet denne fremtidsrettede hyperbilen, som knytter funksjonalitet og estetikk som ser inn i framtiden, sier De Silva.

Hongqi S9 er selvsagt proppet av teknologi slik også E-HS9 er, og om alt går som FAW planlegger skal den bane vei for mange nye sportsbiler fra merket.

For målet er altså å bli et globalt merke.

‒ Som et ledende bilmerke grunnlagt i Kina, har vi et ansvar for å drive samarbeid og lede an en ny æra av innovasjon for den kinesiske bilindustrien, sier Xu Liuping, styreleder i FAW Group.

‒ Med lanseringen av den første Hongqi S9-modellen er vi sikre på Hongqis suksess som et virkelig globalt merke, bygget for et kresent internasjonalt publikum.

Her er bilder av den neste Hongqi-modellen, den Italia-inspirerte S9:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse