Annonse
HjemElbilerGenesis med sin første elbil

Genesis med sin første elbil

Premiummerket Genesis ble plutselig litt mer aktuell for Norge, for nå har merket vist fram sin første elbil kalt Electrified G80. Og gå for all del ikke glipp av bildene av det vakre elbil-konseptet Genesis X heller.

Her hjemme tenker kanskje de aller fleste på musikk når de hører navnet Genesis, for dette var en ultrapopulær popgruppe som ble verdenskjent etter musikkvideoen til «Land of Confusion».

Men noen tenker nok også på den motoriserte Genesis, nærmere bestemt på Hyundais premiummerke.

Hyundai fulgte i 2015 oppskriften til Toyota og deres premiummerke Lexus og opprettet Genesis som et frittstående merke, og den første modellen ut var Genesis G90.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne ble raskt fulgt opp av G80 og G70, og disse to modellene ble oppgradert så sent som i fjor. Og nå tar de også det første steget inn i framtiden, for de følger modermerket inn i den elektriske framtiden.

Til bilutstillingen Auto Shanghai har de nemlig tatt med seg sin aller første elbil.

Denne er basert på G80 og heter enkelt og greit Electrified G80.

‒ Dette er en spesiell dag for Genesis-merket, ikke bare fordi dette er Genesis ‘aller første opptreden i Auto Shanghai, men det er også første gang vi avdekker et nytt produkt utenfor Korea, sier Jay Chang, sjef for Genesis-merket.

‒ Den elektrifiserte G80, den perfekte balansen mellom atletisk og eleganse, markerer begynnelsen på vår reise inn i elbil-markedet.

Elbilen har et par interessante ting rundt seg. Den byr nemlig på 400/800V lynlading som åpner for en ladehastighet på hele 350 kW, og såkalt V2L (Vehicle to Load) som gjør at bilen i seg selv blir et lite kraftsenter. Her byr den på 3,6 kW med utegående elektrisk kraft.

Ellers hever nok ikke Genesis Electrified G80 så veldig mange norske elbil-øyenbryn, for rekkevidden er blant annet «kun» 427 kilometer målt med den koreanske standarden og 0-100 km/t skal gå unna på rundt 5 sekunder.

Men den blir uansett historisk som den første helelektriske Genesis-modellen, og her kan du sjekke ut bilder av den kommende elbilen. Men gå ikke glipp av et enda mer imponerende elektrisk konsept som vi kommer til etter bildene av Genesis Electrified G80.

Genesis-sjefen sier altså at Electrified G80 er den første bilen de presenterer utenfor Sør-Korea, men i slutten av mars kunne bilmerke vise fram et ganske så spennende elbilkonsept i Los Angeles. Det burde han kanskje husket, for han var der han og.

Men Chang tenker kanskje at dette er en framtidsvisjon som kun skal vise retningen til Genesis, for det er ikke helt klart om Genesis faktisk skal sende denne inn i produksjon. Eller kanskje han bare mente at visningen i Los Angeles var litt for liten til at den kunne stemples som en premiere?

Uansett, han og Genesis viste uansett fram et aldri så lite elektrisk GT-konsept med ganske så forførende linjer, mer eksakt en modell kalt Genesis X Concept.

Bilen kan rett og slett minne om en framtidsvisjon fra Aston Martin med sine vinger på panseret og sportslige linjer, og er ifølge Genesis designet etter prinsippet om «to linjer» tidligere sett hos G80 og GV80 som bukter seg rundt fronten.

‒ Konseptet legemliggjør de essensielle elementene som Genesis forfølger i designene. Møt framtiden for Genesis-design gjennom denne konseptbilen som viser merkets progressive og dristige ånd, sa Chang da han presenterte bilen 30. mars.

Dette er altså en futurisk helelektrisk GT-modell, og vi får bare håpe at Genesis faktisk går videre med denne linjelekre og sportslige elbilen.

Som vi kan se av bildene under har den fått en ganske så spesiell front og et langt panser, med disse to linjene med lys som strekker seg rundt hjørnene og bakover.

På innsiden har Genesis brukt en masse bærekraftige materialer, uten at det er mulig å se på interiøret som jo ser ganske så luksuriøst ut.

Hva den kan by på av spesifikasjoner sier Genesis ingenting om, så det vet vi rett og slett ikke.

Men vi heier uansett på bilen med ekstrem X-faktor, og håper at Chang og de andre faktisk setter den inn i produksjon en vakker dag ‒ som det jo er mange av i Los Angeles.

Her er bildene av Genesis X Concept:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse