Annonse
HjemNyheterNissan med ny X-Trail

Nissan med ny X-Trail

Den populære SUV-modellen Nissan X-Trail som også kan fås med tre seterrader blir ny, og får blant annet den unike e-Power-løsningen.

Rundt tusenårsskiftet var det en ny trend på tur inn i bilverden, nemlig såkalte crossovere. Det geniale med disse var at de i utgangspunktet var vanlige personbiler som ble heist ytterligere opp fra bakkenivået, og dermed brøytet de vei for en viktig ting mange etterspurte ‒ høyere sittestilling.

Nissan var også med på crossover-dansen, og klinket i 2001 til med en ganske kompakt SUV som het X-Trail som var rundt 4,5 meter i lengden.

Siden har de oppdatert med en 2. og 3. generasjon, og nå er det klart for den 4. generasjonen av den populære SUV-modellen.

Saken fortsetter under Annonsen

Den er i likhet med nye Nissan Qashqai utviklet på den nye CMF-C-plattformen, og det betyr en ganske så moderne utgave med et aldri så lite ess i ermet ‒ e-Power.

CMF-C tar nemlig høyde for en slik drivlinje, og dette er en ganske så interessant løsning. For selv om X-Trail har en bensinmotor under panseret, drives bilen faktisk av elektrisk kraft.

Motoren skal nemlig kun generere energi til batteripakken, og dermed drives hjulene og dermed også bilen av den elektriske motoren. Den store fordelen med dette er at bensinmotoren kan jobbe effektivt innenfor sitt optimale arbeidsområde, og dette fører igjen til god drivstoff-effektivitet og lavere CO2-utslipp sammenlignet med en tradisjonell forbrenningsmotor.

Til nå har Nissan solgt over en halv million biler med e-Power, så dette er et velprøvd system som åpenbart fungerer.

Nissan sier at nye X-Trail fortsatt er en bil med høy fleksibilitet og et allsidig interiør, i tillegg til at den vil bli et utstillingsvindu for førerassistanse-teknologi. Hva dette innebærer sier de dog ikke noe om.

Den tredje seteraden som er mulig å legge ned blir også tilgjengelig til den nye utgaven av X-Trail, som også blir tilgjengelig med firehjulstrekk. Her har Nissan satt inn et firehjulsdrift-program som inkluderer moduser for både snø-, grus- og gjørme.  

Her viser Nissan fram den nye X-Trail-modellen og noen av nyhetene den bringer med seg.

Nissan har satset ganske tungt på crossovermodeller de seneste årene, og oppdaterte minstemann Juke i 2019, viste fram elbilen Ariya i fjor sommer og har snart klar en ny generasjon av den kompakte Qashqai.

X-Trail har i løpet av årene vokst seg litt større, og dagens utgave er nærmere 4,7 meter i lengden og den største blant Nissans crossovere.

Denne blir snart enda litt nyere, og her er bilder av den 4. generasjonen av SUV-modellen Nissan X-Trail.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse