Hevder en pickup er den raskeste politibilen i USA

Ikke bare skal en uniformert Ford F-150 være raskest, men den parkerer også det som er av politibiler.


Vi sliter litt med å tro at en pickup faktisk er den raskeste politibilen i USA, men hva vet vi?

Våre venner hos BilNorge er derimot skikkelige eksperter og kjøper dette, og når datoen også er langt unna 1. april, får vi tro at det Ford forteller faktisk er riktig.

Bakgrunnen er at Ford har en litt nyere versjon av verdens mestselgende pickup, F-150. Denne har en historie som strekker seg helt tilbake til 1948, og er nå inne i sin 14. generasjon som ble presentert tidligere i år.

Tilbake i mars kunne også Detroit-merket vise fram en ny utgave kalt F-150 Police Responder, en utgave bygd fra versjonen kalt F-150 SuperCrew. Den gang fokuserte ikke Ford noe som helst på akselerasjon, men trakk fram taue-egenskapene (over 5 tonn), lastekapasiteten (920 kg), passasjerplassen og terrengegenskapene som argumenter hvorfor denne passer utmerket også for de blåkledde.

De la selvsagt til at den var krefter i bøtter og spann også, mer eksakt 400 hestekrefter og 678 Nm dreiemoment gjennom en 3.5-liters EcoBoost-motor koblet til en 10-trinns automatkasse. Begge spesielt kalibrert for å komme seg raskt mulig til en nødsituasjon.

Og siden dette jo er den foretrukne pickupen i USA, har flere politidistrikt latt seg forføre av den nye F-150 Police Responder.

Og nå viser testdata både fra Los Angeles County Sheriff’s Department og Michigan State Police at pickupen ikke bare er voldsomt raskt, men også den raskeste av dem alle ‒ inkludert SUV’er og sedaner.

‒ Bilens akselerasjon og hastighet bidrar til hvor raskt de første respondenter trygt kan komme til en nødsituasjon, forklarer Greg Ebel, Fords politibil-sjef.

‒ Å barbere selv noen sekunder av responstid kan gjøre en stor forskjell. Enten de reagerer på en ulykke på motorveien eller et nødanrop fra et sted utenfor veien, kan politibetjenter stole på 2021 F-150 Police Responder får dem raskt på plass.

F-150 er den eneste pickupen som er såkalt «biljakt-godkjent», og vi må innrømme at vi så for oss langt raskere politibiler enn det den nye Police Responder kan skilte med. For ja, den er rask, og nei, den er ikke lynrask.

BilNorge kan for eksempel fortelle at politiet over dammen blant annet har Dodge Charger i sin garasje, denne muskelbilen med en diger V8 på 5.7 liter under panseret. Men den er visstnok heller ikke så rask som man skulle tro.

For dataen til Michigan State Police at Ford F-150 Police Responder bruker 5,4 sekunder på 0-60 mph, noe som tilsvarer rundt 5,6 sekunder på 0-100 km/t. Ford kan fortelle at det er 1,2 sekund raskere enn den utgående modellen, og 0,4 sekund raskere enn noen andre biler som er testet.

0-100 mph (161 km/t) gjøres på 13,1 sekunder, hele 3,7 sekunder raskere enn tidligere F-150 og 0,8 sekund raskere enn den nest raskeste testet.

Til slutt kan den statelige politiavdelingen bekrefte en toppfart på 193 km/t, opp 24 km/t.

Over i Los Angeles har politiet også sjekket dragrace-egenskapene, strekningen som strekker seg over en «kvart mile». Og her viser resultatene at den bruker 14,4 sekunder på 402 meter, noe som er ett sekund raskere enn forgjengeren og 0,4 sekund raskere enn den nærmeste rivalen.

Til slutt har begge politi-avdelingene også luftet den på baner, og de blå i Michigan barberte 5,8 sekunder av rundetiden, mens LA’s fineste så et fall på 3,6 sekunder rundt sin testbane.

Så ja, en pickup er visstnok den raskeste i Police-drakten, så kjører du rundt på veiene i Detroit eller Los Angeles bør du helst ikke få en slik med blinkene blålys i hælene. For da er det bare å stoppe med en eneste gang.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter