Annonse
HjemElbilerHer er Volkswagen ID.5 GTX

Her er Volkswagen ID.5 GTX

Nå tar Volkswagen også elektrisk sats rundt elegante SUV-coupé, og skal vise et konsept av ID.5 GTX i München neste måned.

Ok, det er like greit å lære seg hva Volkswagen tenker rundt den nye forkortelsen GTX. For de har allerede en slik utgave klar, nemlig den firehjulsdrevne ID.4 GTX.

Her har tyskerne rett og slett tatt to begrep og satt de sammen, altså GT som står for litt mer sportsligere utgaver og X som ofte settes på biler som takler litt røffere underlag.

GTX skal altså kombinere disse to tingene, og for ID.5 GTX har de også mikset det hele med litt mer eleganse.

For dette er nemlig en SUV-coupé, altså en litt mer høyreist modell med et avrundet fallende tak som forsvinner nesten ned i baklyktene.

Saken fortsetter under Annonsen

En slik helelektrisk modell har ikke Volkswagen kommet med ennå, så ID.5 GTX pløyer nå ny mark.

Men vi trenger ikke å være altfor bekymret for sluttresultatet, for selv om den vi nå kan se på bildene har fått et kamuflasjemønster kan vi helt klart se de store linjene.

Og det ser jo vitterlig ganske så bra ut, gjør det ikke?

Foran har Volkswagen ikke overraskende satt på IQ.Light LED-lykter, og gitt disse et design som gjør at de smalner inn mot VW-logoen. Foran er det også to store luftinntak på hver side, mens A-stolpene utgjør starten på buen som gir coupé-designet.

Det sportslige uttrykket kommer også godt til syne bak, for der har Volkswagen like godt plassert en liten hekkspoiler. Selvsagt har også baklyktene LED-teknologi, og som vi er blitt vant med på nye elbiler går det også en lysstripe som forbinder de to hovedlyktene der bak.

Som vi har lært av ID.4 GTX og i X’ens tegn byr denne også på firehjulsdrift, og den kan dermed skilte med en elmotor foran og en bak. Den har for øvrig det samme elektriske drivverket som ID.4 GTX, altså 299 hestekrefter.

Volkswagen anslår rekkevidden til ID.5 GTX til 497 kilometer, mens lillesøster ID.4 GTX på sin side har 478 kilometer. Med en ekstra motor blir dette også litt kortere enn den vanlige ID.5, som har en oppgitt rekkevidde på 540 kilometer.

Volkswagen skal vise den neste ID-modellen fram under bilutstillingen i München i september, dog fortsatt litt kamuflert, mens kundene kan forvente ID.5 GTX til forhandlerne en gang til neste år.

Her er bilder av den aller første ID-modellen i kategorien SUV-coupé, nemlig Volkswagen ID.5 GTX:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse