Annonse
HjemElbilerGAC og Huawei skal lage supersmart el-SUV

GAC og Huawei skal lage supersmart el-SUV

Ja, den skal selvsagt være helt selvkjørende.

For nordmenn er Huawei kanskje aller best kjent som en mobilprodusent, hvor de var en av de virkelig dominerende før USA satte selskapet på verstinglisten og ba amerikanske selskaper holde seg unna.

Og uten blant annet Google-tjenester var Huawei sjanseløse på mobilmarkedet, men det betyr ikke at selskapet er i ferd med å ri inn i solnedgangen. De er på plass i mange andre sektorer, og nå blir de også en bilprodusent.

Allerede i 2017 skrev GAC og Huawei under en partneravtale, og siden har de to jobbet sammen med teknologiske løsninger rundt oppkoblede biler. Nå tar de dette samarbeidet et steg videre.

GAC, en kinesisk tungvekter som blant annet samarbeider med Toyota, Honda og Mitsubishi, satser hardt på ny teknologi og elbiler, blant annet gjennom en plattform kalt GEP.30.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne skal de nå utnytte enda mer takket være Huawei, som gjennom sin CCA-arkitektur (Computing and Communication Architecture) og løsninger for intelligente biler kan heve lista enda et hakk.

Og den er allerede ganske så høy, for GAC melder at den første bilen de skal lage sammen med Huawei faktisk skal befinne seg på nivå 4 på den selvkjørende skalaen.

Det er store nyheter, for slike biler er faktisk så selvkjørende at de ikke trenger et ratt. Det er altså nivået under biler som kan kjøre av seg selv uansett hvor de befinner seg og uavhengig av værhold.

Dert høres derfor svært ambisiøst ut, men vi får se hva de klarer å få til på det selvkjørende feltet.

Visjonen er uansett en mellomstor til stor helelektrisk og futurisk SUV-modell, og GAC lover også at denne skal bringe spennende nye energikapasiteter til bilfolket. Med det bør de mene gode rekkevidder eller rask lading, eller muligens begge deler.

Den første GAC/Huawei-bilen er ikke noe langt inn i framtiden, men skal settes i masseproduksjon allerede innen utgangen av 2023.

Og det blir starten på litt av en satsing for GAC og Huawei.

Målet er nemlig åtte modeller og flere nye serier med biler, og på toppen av alt lover de ikke bare ny teknologi, selvkjøring og gode rekkevidder ‒ men også en ganske så rimelig inngangspris. Så dette kan bli ganske så spennende.

Huawei er for øvrig langt fra ukjent med bilindustrien, og utvikler allerede teknologi og løsninger som flere produsenter allerede benytter ‒ deriblant Seres.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse