Annonse
Hjem Nyheter Her er Porsche Cayenne Coupé

Her er Porsche Cayenne Coupé

Porsche gjør som sine tyske rivaler Mercedes og BMW, og lanserer nå en SUV-coupé.

Gode nyheter på rekke og rad. I går skrev vi om den nye SUV-coupén til Mercedes, GLC Coupé, og nå følger Porsche etter med Cayenne Coupé.

Porsche lanserte 3. generasjon av Cayenne i 2017, og halvannet år senere utvider de modellen med en enda mer sportsligere utgave.

Cayenne Coupé er helt klart mer atletisk i utseende enn originalen, og byr også på et par løsninger du ikke får med standardutgaven.

Saken fortsetter under Annonsen

Cayenne Turbo var den første SUV-modellen som fikk en adaptiv takspoiler, og denne arver også Cayenne Coupé. Men coupéversjonen introduserer også noe helt nytt, nemlig en adaptiv bakspoiler.

Denne er integrert i bilen design, men når du bikker 90 km/t kommer den til syne. Da vil den utvides 13,5 centimeter, og er del av en aerodynamisk pakke de har kalt Porsche Active Aerodynamics (PAA).

Bakspoileren vil dermed legge mer press på bakakslingen, mens PAA på samme tid skal gjøre bilen mer effektiv.

Porsche byr også på to turboalternativer under panseret ved lansering.

En 3.0-liters med 340 hestekrefter og et dreiemoment på 450 Nm, som sender den fra 0 til 100 km/t på 6,0 sekunder. Går du for lettvektpakken dropper dette til 5,9 sekunder, mens toppfarten er på 243 km/t.

Toppversjonen Cayenne Turbo Coupé byr på en 4.0-liters V8 med twinturbo som vrir ut solide 550 hestekrefter og 770 Nm, noe som sender opp til 100 km/t på 3,9 sekunder. Toppfarten øker også drastisk, og med denne kommer du opp i hele 286 km/t.

Det er helt klart at Porsche har tenkt rundetider når de har utviklet coupémodellen, og de har til og med brukt karbonmaterialer på innsiden.

I denne videoen kan du se høydepunktene Porsche trekker fram hos den nye Cayenne Coupé:

Cayenne starter på 1,25 millioner kroner her i Norge, og du må ikke ut med så veldig mye mer for coupéutgaven. Norsk pris starter nemlig på rett i underkant av 1,4 millioner, men går du for Cayenne Turbo Coupé svir det betraktelig mer ‒ 2,25 millioner kroner.

Her er flere bilder av bilen som skal ta opp konkurransen med tyske rivaler som BMW X6, Mercedes GLE Coupé og den coupéaktige Audi Q8.

[foogallery id=”2140102″]

Følg bil24 på Facebook

Les også:

Her er coupéutgaven av nye GLC

Mercedes viser nå fram en ny utgave av GLC Coupé. (Alle foto: Daimler)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,850FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker