Annonse
Hjem Elbiler Her er elbilen Fiat 500

Her er elbilen Fiat 500

En helt ny Fiat 500 i helelektrisk drakt returnerer til byen der ikonet ble født i 1957.

Vi har tidligere kalt Fiat 500 en tidløs sjarmør, og det står vi fortsatt for. Modellen ble introdusert så langt tilbake som i 1957, og ble nærmest umiddelbart en klassiker i bybildet rundt om i verden.

Siden har Fiat kjørt på med nye generasjoner, men det viktigste spranget tok de i 2007 med en helt ny versjon av Fiat 500.

Denne videreføres også med Fiat 500 EV, selv om dette er en helt ny modell.

Fiat har returnert til Torino hvor den originale 500 ble produsert, og den tredje generasjonen av denne blir også den første modellen fra Fiat Chrysler Automobiles (FCA) som blir helt og fullt elektrisk.

Saken fortsetter under Annonsen

Og Fiat satser som en gærn hopper i Holmenkollen.

De har nemlig hanket inn tre legendariske samarbeidspartnere for å vise nye Fiat 500 på en flottest mulig, nemlig motehuset Giorgio Armani, Bvlgari med sine smykker og klokker og møbelselskapet Kartell. Men disse tre får du ikke kjøpt.

Mer om den etterpå.

En Fiat 500 er en bybil, og det er også den helelektriske versjonen. For vi snakker ikke om en langdistansekonge med rekkevidder som lar deg sluke mil etter mil, men en elbil med et batteri på 42 kWh. Ikke misforstå, for 500 EV sluker kilometer den og.

Rekkevidden er oppgitt til 320 kilometer, og dermed bør det være mulig å frese rundt i byen i noen uker før ladekabelen må plugges i.

Og når det gjøres går det greit unna også.

Den er nemlig utstyrt med en hurtiglading på 85 kW, og dermed tar det kun fem minutter til å fylle på nærmere 50 kilometer med rekkevidde. Opp til 80 prosent bruker den 35 minutter, og det er jo ikke ille.

Det er også mulig å få en veggboks med 7,4 kW som bruker litt over seks timer på full lading, og med Mode 3-kabler som åpner for en fart på 11 kW fra en offentlig lader.

Fiat har også lagt til en morsom kjøremodus. Den kommer med de to «kjedelige» Normal og Range, men også en som heter Sherpa. Ja, etter de som gjør grovjobben når fjellklatrere skal skryte av at de har nådd høye topper.

Som en Himalaya-sherpa tar også Fiats egne hjelper kontroll, og styrer diverse parametere opp til en hastighet på 80 km/t. Som en ekte sherpa sløser den ikke med kreftene, så dette er en skikkelig øko-modus.

Motoren til elbilen er på 116 hestekrefter, og klarer 0-100 km/t på respektable 9 sekunder. 0-50 km/t går unna på 3,1 sekunder, så her blir du ikke en sinke ut av lyskryssene.

Toppfarten er elektronisk sperret til 150 km/t, noe som er mer enn fort nok for norske veier.

Nye Fiat 500 er en moderne bil som ligger på nivå 2 på selvkjøringsskalaen, og har en rekke førerassistenter som hjelper deg på turen.

Ja, den kommer til og med som de langt dyrere bilene med 360 graders kamera som viser alt rundt bilen når du skal parkere.

Den kommer også med en 10,25-tommers berøringsskjerm, og er nettkoblet og har til og med et eget WiFi-nett som opp til åtte forskjellige enheter kan koble seg til på samme tid.

Fiat 500 handler som kjent om design og følelser, og FCA har ikke som den gærne hopperen i Holmenkollen gått på trynet med den nye 500. De lander fjellstøtt til 20 i stil.

Det er lett å se anene tilbake til 1957 også med 2020-versjonen av den lille sjarmøren, som er 6 centimeter bredere og lengre enn forgjengeren.

La Dolce Vita er kabrioleten med fire seter, mens lanseringsversjonen heter La Prima og har sin egen stil og utstyr.

Men de feirer også med tre spesialbiler, og her snakker vi om Aramani og gjengen.

Bilen til motekongen heter enkelt og greit 500 Giorgio Armani, den til klokkeekspertene heter B.500, og møbelversjonen har fått navnet 500 Kartell.

Alle disse tre skal auksjoneres bort til veldedig formål.

De fleste lurer nok på Armanai-versjonen, og vi har utrolig nok en video av den bilen.

Så sjekk ut denne ekstraordinære 500:

En Fiat 500 i elektrisk drakt kan nok selge bra både ut i Europa og ikke minst her hjemme hvor den slipper unna avgifter. Hva den norske prisen blir er ikke kjent, men internasjonalt starter den på rundt 300.000 kroner.

Det er ikke superbillig, så får vi se om den likevel klarer å sjarmere kundene.

Her er flere bilder av den helelektriske Fiat 500:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker