Annonse
Hjem Motorsykkel Her er Ducatis hyllest til 916

Her er Ducatis hyllest til 916

Ducati feirer at det er 25 år siden de lanserte den legendariske modellen 916, og feirer med en spesialutgave av Panigale V4. Se bildeserie.

Det er ikke ofte MC-produsenter kan slå fast at en ny MC-modell får en kult-status om noen år, men det kan Ducati nesten garantert med den nye spesialmodellen.

Den italienske produsenten smelter nemlig sammen to supersykler, og begrenser like godt produksjonen til kun 500 eksemplarer. En av disse blir ekstra spesiell, men det kommer vi tilbake til.

Først litt om modellen denne spesialutgaven hyller.

I 1994 presenterte Ducati 916 i Superbike-mesterskapet, og etter å ha høstet erfaringer den sesongen ble den rett og slett ustoppelig.

Saken fortsetter under Annonsen

Den vant 120 løp, 8 konstruktørtitler og 6 førertitler, og dominerte serien fullstendig.

Nå er det altså 25 år siden den kom, og Ducati hyller 916 med en spesialversjon av den nåværende supersykkelen, Panigale V4.

‒ I all moderne motorsykkelhistorie har det ikke vært en modell som har definert en æra, både når det er snakk om design og prestasjoner, som 916, sier Ducatis salgssjef, Francesco Milicia.

Altså denne her:

‒ Jeg er umåtelig stolt av å kunne presentere denne eksklusive versjonen av Panigale V4, som i seg selv er en hyllest til 25-årsjubileet for 916, legger han til.

«25-årsversjonen» tar altså utgangspunktet i Panigale V4, men har fått en rekke forbedringer hentet fra V4 R-versjonen, i tillegg til andre spesielle detaljer som nye felger og nytt eksosanlegg.

Spesialversjonen ble presentert i forkant av helgens VM-runde i Laguna Seca, og det var ikke tilfeldig.

Den banen ligger nemlig i California, og det var også hjemstaten til Ducati-fører Carlin Dunne som omkom under Pikes Peak-løpet i forrige måned.

Dunne deltok på løpet med den nye Ducati-modellen Streetfighter V4, basert på Panigale V4. Føreren ledet MC-klassen i det berømte bakkeløpet klart da han mistet kontrollen i den aller siste svingen, og omkom i ulykken.

Han kjørte da en sykkel med nummer 5, og Ducati har bestemt seg for å trekke dette nummeret fra salg.

Men de skal faktisk lage en «nummer 5» av spesialutgaven, og denne blir dermed ultraspesiell. Den sykkelen skal Ducati auksjonere bort, og inntektene går videre til en fond som skal gi Dunnes mor økonomisk støtte.

«25-årsversjonen» ble presentert av Carl Fogarty, føreren som vant VM-tittelen fire ganger på en 916 SBK.

‒ Ducati 916 ga meg noen fantastiske, uforglemmelige stunder. Den spilte en hovedrolle i karrieren min og i historien til World Superbike Championship. I et bredere perspektiv satte den en helt ny standard både i stil og prestasjon, sier «kong Carl».

Panigale V4 25 Anniversario 916 kommer til salg i oktober, og utgangsprisen i Europa er satt til 41.900 euro før avgifter.

Her er en bildeserie av hyllestmodellen:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker