Annonse
Hjem Nyheter Eksepsjonell Bentley GT viser framtiden

Eksepsjonell Bentley GT viser framtiden

Bentley feirer seg selv med en selvkjørende bil med 700 kilometers rekkevidde, og sier at teknologien i denne konseptbomben vil komme i framtidige biler.

Konseptbilen Bentley EXP 100 GT ser ut som … ingenting annet.

Med en usedvanlig kort front og en lang og skarp bakende er det ikke enkelt å se at dette faktisk er en bil fra det luksuriøse britiske merket, men så er det da også et konsept som skal vise hva framtiden skal bringe.

Og det er mye.

For når Bentley feirer 100 år gjør de det med stil, og viser oss en eksepsjonell framtidsbil i EXP 100 GT.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette er altså en grand tourer som Continental GT, men også like luksuriøs som Flying Spur og Mulsanne. Den er en koloss som er 5,8 meter lang og 2,4 meter bred, og skal vise hvordan en Bentley GT kan se ut i 2035.

Og da er bilene både selvkjørende og uten lokale utslipp, og kommer med en egen «tjener» som tar hånd om det meste.

La oss ta den personlige assistenten først.

Han, eller kanskje henne, befinner seg midt i konsollen i form av en krystall, og er bygd opp av kunstig intelligens (AI). Den vet hva du trenger, og kan for eksempel justere setet, og da mener vi selve seteformen, slik at den passer mest perfekt til stillingen du befinner deg i.

Det er biometri gjennom hele bilen som sporer hodebevegelser, øynene og til og med blodtrykket, og AI kan også by på fem forskjellige kupéinnstillinger som skal gjøre kjøreturen med mulig behagelig.

Bentley har fokusert på lys, og bruker dette for å skape de perfekte stemningene.

La oss ta en av modusene. Enhance, å forberede, høster for eksempel info fra utsiden, som for eksempel lys, lyd, lukt og luftkvalitet, og stiller inn kupéen og de smarte filtrene etter denne dataen.

Den er så selvkjørende at den faktisk kan fjerne forsetene automatisk, slik at de to bak får en hel stue som de kan boltre seg i.

Den elektriske drivlinjen er smartere enn å bare pøse ut kreftene i hytt og vær, men justerer seg automatisk slik at kreftene blir brukt på en optimal måte.

De fire elmotorene sørger også for krefter i overflod, og bilen på 1.900 kilo når 100 km/t på under 2,5 sekunder. Et dreiemoment på 1.500 Nm sørger også for å ta denne GT-raceren helt opp i 300 km/t, så det bør går unna på en langtur.

Rekkevidden er på rundt 700 kilometer, så ingen rekkeviddeangst med en slik elektrisk vogn.

Den er altså fullstappet av både krefter og teknologi, og den er også bærekraftig så det holder. De har blant annet brukt 5.000 år gammel eik som er plukket opp av elver på innsiden, risskall til lakken og 100 prosent organisk skinnmaterialer er laget av blant annet drueskall som er til overs i vinproduksjon.

Men det man legger merke til er altså designet, som du kan sjekke ut nærmere i bildeserien nederst i saken.

Her er en video som viser bilen:

Ettersom dette er en elbil som ikke trenger en diger motor foran har den fått en veldig uvanlig form. Foran er hjulene nesten helt i front, mens det lave taket gir den en svært så aerodynamisk form sett fra siden.

Fronten er noe av det mer spesielle vi har sett på en bil, og grillen kan kommunisere med andre selvkjørende biler og forandrer seg etter kjøremodusene bilen er satt i. Den kan selvsagt også lyse opp. Ja, til og med «Flying B»-maskoten på panseret lyser opp.

Taket er også svært så spesielt med sine store glassflater, mens dørene ikke åpner seg utover ‒ men oppover. Så ingen parkeringsskraper på dørene med en slik bil.

Bakenden domineres ikke overraskende av lys, inkludert OLED-lys med 3D-effekt som kan spille sammen med baklysene.

Bentley understreker at det meste som denne 2035-modellen byr på faktisk vil komme i framtidige biler, og noe vil dukke opp ganske så snart.

‒ Bentley EXP 100 GT representerer slike biler som vi ønsker å lage i framtiden, sier designsjef Stefan Sielaff.

‒ Som de tidligere ikoniske Bentleyene knytter denne bilen en forbindelse med passasjerens følelser, og hjelper dem med til å oppleve og huske de virkelig ekstraordinære reisene de gjennomfører.

Her er flere bilder av den eksepsjonelle Bentley EXP 100 GT:

Les også:

6 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,776FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker