Nissan Ariya blir i en periode mye billigere enn den var. (Foto: Nissan)

Heftig priskutt for Nissan Ariya

Nissan Norge drar i gang en kampanje som gir et ganske så stort prisfall på Ariya, og elbilen starter nå på 350.000 kroner.


Nissan har Norges mest populære elbil, for det er nemlig Leaf-modellen. Det er registrert rundt 80.000 av denne modellen, og i år har det kommet til rundt tusen nye Leafer på norske veier.

Til sammenligning er det registrert rundt 55.000 Tesla Model Y, den store favoritten de siste årene.

Bilen som tar Nissans neste helelektriske steg er også på plass, SUV-modellen Nissan Ariya som ankom i 2022. Den nærmer seg nå 4.000 registreringer her i Norge, men i dag er det langt større konkurranse om kundene enn det var for 10 år siden da Leaf herjet på salgslistene.

Slik ser dagens Nissan Leaf ut:

Så selv om Ariya selger jevner og trutt, det er tross alt en romslig og høy elbil med firehjulsdrift som bør treffe godt i markedet, tar Nissan Norge nå grep for å møte konkurransen.

«Vi har en god leveringssituasjon og ønsker å nå enda flere kundegrupper, noe vi håper å kunne med denne prisreduksjonen. Nissan Ariya-kundene gir svært gode tilbakemeldinger på bilen kvalitetsopplevelse, interiør- og eksteriør-design, romslig kupé og kjøregleden, som bilens fremste fortrinn – at bilen er veldig stille (doble ruter for god støyreduksjon) og komfortabel, i tillegg er det et stort pluss at rekkevidden er på inntil 536 km», melder importøren.

De kjører i gang en kampanje som skal vare ut juni, og her har de hentet fram sagen og kutter prisene med opptil 50.000 kroner.

For innstegsmodellen Nissan Ariya 63 kWt og forhjulsdrift er kampanjeprisen nå på 349.900 kroner.

For Nissan Ariya med 87 kWt og firehjulsdrift (e-4orce) lyder den nye prisen på 459.300 kroner.

Prisene inkluderer leveringsomkostninger, mens vinterhjul kommer i tillegg.

I tillegg tilbyr de en rente på 1,99 prosent i kampanjeperiode, og kundene kan også velge mellom en DEFA hjemmelader eller en serviceavtale.

 ‒ Vi håper dette vil bidra til god trafikk til våre Nissan-forhandlere, økt synlighet og ikke minst økt salg av vår populære Nissan Ariya, sier Anders Mamen-Lund, Country Manager i Nissan Nordic Europe, Norge.

Nissan er så langt i år det 6. mest solgte nybilmerket i Norge med knapt 2.000 biler, mens Leaf og Ariya er nummer 9 og 10 på registreringslisten til Opplysningsrådet for veitrafikken.

Begge de to elbilene runder snart 1.000 registrerte biler i 2024, og med den nye kampanje spørs det om den gamle bestselgeren klarer å holde unna for Nissan elbil versjon 2.0.

Tesla Model Y topper for øvrig OFV-listen etter årets fire første måneder, og det er registrert rundt 5.500 slike biler bare i år.

Les også:

Debatt