JAC byr på flere nyheter som de viser under Auto China. (Fotos: JAC/RSA)

JAC viser tre nye elbiler

Auto China er selvsagt viktig for kinesiske merker, men også for nordmenn. JAC er et av merkene som er på plass her, og de viser flere nyheter inkludert en elektrisk pickup. Se bilder.


JAC er på plass her i Norge med SUV-modellen e-JS4, men det er mer på gang. Inkludert noen helt nye modeller som nå er vist fram under en stor bilutstilling i Kina.

Mer eksakt viser de fram tre modeller, to som allerede er planlagt i produksjon og et framtidsrettet konsept. Her finner vi en liten og litt bobleinspirert elbil, en helelektrisk pickup og en rendyrket sportsbil.

La oss begynne med den kompakte personbilen.

JAC e30X er en litt mer retroinspirert ungdommelig elbil som ut av bildene ser ut som en ganske så kompakt en, men den er ikke mer kompakt enn at det er sitteplasser til fem i denne.

Importør RSA sier at innsiden har et funksjonelt og moderne interiør, og at rekkevidden er ventet til å bli på rundt 450 kilometer. De har selvsagt ikke noe WLTP-tall til denne nye bilen ennå.

I tillegg opplyses den litt uvanlige 30-80 prosent hurtiglading til 30 minutter, så litt mer for 20-80 prosent og enda noen flere minutter for 10-80 prosent.

JAC e39X kommer også med utstyr som inkluder 360-graders panoramakamera, cruisekontroll, elektronisk stabilitetskontroll, 12,8-tommers touchskjerm samt Apple CarPlay og Android Auto.

Her er bilder av JAC e30X:

Det er ikke flust av elektriske pickuper, men JAC har en på gang som heter T9 EV. Denne har både firehjulsdrift og fem seter.

T9 måler 5,33 meter i lengden, er 1,97 meter bred og rager 1,92 meter i høyden, så dette er en godt voksen pickup. Det viser også lasteplanet som er på 1,52 meter.

Her er det altså to motorer, og den foran har en effekt på 70 kW som genererer 176 Nm dreiemoment. Bak er det en kraftigere variant med 160 kW og et dreiemoment på 342 Nm, og totalt utgjør dette ganske habile 288 hk.

RSA forventer at JAC T9 lanseres på det nordiske markedet i slutten av året, og blir i likhet med Ford F-150 Lightning noe så unik som en helelektrisk pickup med firehjulsdrift på det norske markedet.

Her er bilder av JAC T9:

Den tredje modellen er også spennende, for her har JAC laget seg en elektrisk sportsbil. En ganske fin en, iallfall om man skal måle ut av navnet ‒ De-Fine. 

Denne har et litt mer futuristisk design, og det sportslige designet får ifølge RSA følge av intelligent og avansert teknologi. Bilen skal være en visjon om den bærekraftige framtiden til JAC, og som navnet også hinter definere hva som kommer. 

Her er bilder av den sportslige elbilen:

‒ Det er mange nyheter på trappene fra JAC, og vi har mye spennende i vente, sier Lars Havre, salgssjef i JAC Norge.

‒ Vi tror de kommende modellene fra JAC vil treffe det nordiske markedet godt, og gleder oss til å dele mer om disse.

Les også:

Debatt