Første nye Lamborghini Countach levert

Leveringene av superbilen som har gjenoppstått er i gang.


Lamborghini skapte skikkelig furore da de dukket opp med en helt spesiell superbil på 1970-tallet, og Countach var faktisk så unik at den i ettertid har blitt kåret som tidenes plakatbil av besøkende på British Motor Show. Det sier ikke rent lite.

Den spisse formen, en V12-motor og kjøreegenskaper sendte den rett inn i stjernehimmelen, men til slutt ble også superbilen innhentet av nye tider.

I 1990 var det slutt. Den siste bilen, en 25th Anniversary-utgave, ble produsert på sommeren det året, og leverte dermed stafettpinnen over til Lamborghini Diablo ‒ en ny superbil som allerede var på plass året før.

Men oksemerket klarte aldri å glemme plakathelten helt, og 31 år senere, sist sommer, kunne Lamborghini avduke en splitter ny Countach. Det mer eksakte navnet på den nye bilen er Countach LPI 800-4, noe som hinter til drivverket.

Den nye utgaven er utstyrt med en 6.5-liters V12-motor som i seg selv leverer 780 hestekrefter, men den er også en hybrid med en elmotor som har 34 hk. Totalt er systemeffekten 814 hk, og dette har Lambo rundet ned til 800 i modellnavnet.

4 står selvsagt for firehjulsdrift.

Den nye utgaven hadde spist den gamle til frokost når det kommer til akselerasjon, for mens den første versjonen tilbake i 1974 klarte 0-100 km/t på 5,4 sekunder gjør den nye unna sprinten på 2,8 sekunder ‒ nesten dobbelt så raskt.

Mange kunne nok helt sikkert tenkt den nye Countach-modellen, men det er kun et fåtall som får oppfylt det ønsket. Lamborghini setter nemlig strek på 112 eksemplarer, og da skal i tillegg bilene selges rundt om i hele verden. Sjansene er dermed ørsmå, selv om du skulle ha finansieringen i orden.

Et av markedene blir Japan, som alltid har vært et Countach-land. Faktisk har Lamborghini Tokyo nå feiret at den aller første bilen er levert til en kunde sammen med knapt 100 nysgjerrige journalister.

‒ Vi er glade for å presentere Countach LPI 800-4 sammen med Countach 25-årsjubileum fra 1989 til våre medievenner i Japan, sa Francesco Scardaoni, regiondirektør for Automobili Lamborghini i Asia Pacific, under markeringen.

‒ Countach har vært en av de mest populære Lamborghini-modellene helt siden den først ble introdusert for verden for fem tiår siden. Når vi starter de første leveransene av Countach LPI 800-4 til våre kresne eiere i Japan, kan vi forvente at Countachen vil fortsette å snu mange hoder når den er på de japanske veiene ‒ slik den har gjort de siste 50 årene.

Første gang Lamborghini viste fram superbilen var en prototype med kodenavnet LP 500 under Genève Motor Show i 1971, og 51 år senere gjør den altså et ganske sensasjonelt comeback.

Og som det heter: Kongen er død, leve kongen!

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter Superbilene