Annonse
HjemElbilerFørste elektriske Hummer solgt for 21 millioner

Første elektriske Hummer solgt for 21 millioner

Det finnes knapt nok noe mer spesielt enn VIN-nummer 001. En entusiast som absolutt skulle ha den første elektriske Hummeren måtte pent bla opp 21,4 millioner kroner.

Den tidligere miljøverstingen Hummer blir nå en elektrisk versting, for GM har blåst støvet av merket som en del av en ny satsing på elbiler. Men ingen fare, den er fortsatt et «monster».

Rent designmessig viderefører den linjene fra den originale modellen på en moderne måte, og har en størrelse så bør skremme de fleste ‒ 5,5 meter i lengden og en bakkeklaring på hele 25 centimeter.

Kreftene er det også mer enn nok av, og førsteutgaven byr på en plass rundt 1.000 hestekrefter, kan håndterer 60 prosents bakker og lades opp med 350 kW. Ikke at man trenger det så veldig ofte, for rekkevidden er på 563 kilometer.

Saken fortsetter under Annonsen

GMC har ikke oppgitt eksakte hestekrefter, men estimerer at førsteutgaven får 1.000 hk og et dreiemoment på 15.500 Nm målt på hjulene ‒ som selvsagt er firehjulsdrevet. Det er en elmotor foran og to bak, og pakken sørger for at 0-100 km/t går på rett i overkant av tre sekunder.

Det er også på vei tre utgaver, foruten Edition 1 som åpner ballet.

Hummer EV3x er den første i løypa, og her snakker vi 800 hk og minst 482 kilometer. Hummer EV2x med to motorer har 625 hk og en oppgitt rekkevidde på minst 482 kilometer, og til slutt kommer Hummer EV2 med minst 402 kilometer rekkevidde og 625 hk planlagt til våren 2024.

De aller første eksemplarene er altså Hummer EV Edition 1, og har en startpris på 112.595 dollar. Det skremte ingen, for denne er utsolgt for lenge siden.

Men den prisen gjelder ikke det aller første eksemplaret ‒ den med VIN-nummer 001.

Dette eksemplaret gikk under hammeren under en auksjon i regi av Barrett-Jackson Scottsdale i helgen, og inntektene gikk til et veldig flott formål. Det er nemlig en veldedig stiftelse kalt Tunnel to Towers Foundation, som er etablert for å hedre minnet til en av utrykningsfolkene som mistet livet i forbindelse med 9/11-terroren i 2001. Disse gir rentefrie boliglån til etterlatte av utrykningsarbeidere eller til de som blir kritisk skadd under tjeneste, og den nye eieren av Hummer EV 001 har iallfall bidratt til sitt.

For da budkrigen var over, var vinnerbudet på formidable 2,5 millioner dollar for Hummer med VIN 001. Det er cirka 21,4 millioner kroner, og GMC donerer hele beløpet til Tunnel to Towers.

Den nye eieren kan selvsagt sette seg inn i en topputgave med alt utstyr, og det inkluderer også selvkjørende egenskaper gjennom den aller siste versjonen av GM’s Super Cruise.

Nå er selvsagt 21 millioner ganske så mye penger, men blir en dråpe i satsingen rundt den elektriske Hummeren og kommende elbiler. GM har investert 2,2 milliarder dollar i en 40 år gammel fabrikk i Detroit slik at den nå er en elbil-fabrikk, og den første elbilen i form av en Hummer EV skal rulle ut av rullebåndet senere i år.

Her er bilder av det kommende elbilmonsteret GMC Hummer EV:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse