Annonse
Hjem Nyheter Ford lager masker av setedeler

Ford lager masker av setedeler

Korona-epidemien sprer seg nå i USA, som på få dager har blitt det tredje mest infiserte landet bak Kina og Italia. Nå skal Ford lage masker til helsepersonell og andre i risikosonen, i tillegg til forenklede masker som kan brukes av alle.

Det er allerede godt over 50.000 bekreftede korona-tilfeller i USA, og det er stor fare for at spredningen skyter ytterligere fart. Det er ikke det amerikanske helsevesenet klar for.

Ford tar nå ansvar sammen med General Electric’s helseavdeling og det store konsernet 3M, og disse tre skal nå lage beskyttelsesutstyr for helsepersonell og andre.

‒ Dette er en så kritisk tid for USA og resten av verden. Det er en tid for handling og samarbeid. Ved at flere bransjer kommer sammen, kan vi gjøre en reell forskjell for mennesker i nød og for de som er i frontlinjen av denne krisen, sier Bill Ford, Fords konsernsjef.

‒ Hos Ford føler vi en dyp forpliktelse til å trappe opp og bidra i tider med behov, akkurat som vi alltid har gjennom vår 117-årige historie.

Saken fortsetter under Annonsen

Det er først og fremst en stor mangel på masker som beskytter mot korona-viruset, og de tre store selskapene skal låne ut produksjons- og ingeniørkompetanse for å øke produksjonen av slikt akuttmedisinsk utstyr.

Ford har kalt prosjektet «Apollo 13» etter måneferden i 1970. Den gang stoppet en lekk oksygentank ekspedisjon, som måtte returnere til jorden uten å ha vært på månen.

Sammen med 3M skal de lage heldekkende pustemasker kalt PAPRs, mens Ford og GE Healthcare skal utvikle såkalte ventilerte masker som kan brukes av pasienter eller andre som har pustevansker.

For å lage PAPRs bruker Ford uvanlige metoder, blant annet deler fra pickupen F-150’s avkjølende seter. 3M allerede har luftfiltre som kan brukes, og de lager også en batteripakke som fungerer opp til 8 timer som driver disse maskene.

Ford skal også sammen med arbeiderforbundet UAW produsere mer enn 100.000 beskyttende plastmasker i uken som kan hjelpe medisinsk personell, fabrikksmedarbeidere og butikkmedarbeidere.

Den amerikanske bilprodusenten lager også masker kalt respiratorer og ansiktsskjold for medisinsk personell, og disse blokkere ansiktet og øyne for kontakt med væske. Disse kan kombineres med respiratorer kalt N95, og den nye masken vil beskytte enda mer effektivt.

Ford jobber også med de britiske myndighetene for å produsere enda flere ventilatormasker, og i Kina har Jiangling Motors som de har et fellesforetak med spesialutstyrt 10 Ford Transiter som brukes av sykehuset i Wuhan hvor korona-pandemien hadde sitt utspring.

Ford sier at målet til slutt er å komme opp med et ikke-beskyttet design som andre enkelt kan adoptere, slik at det kan lages masker over hele verden.

Totalt er det godt over 400.000 som er bekreftet smittet av koronaviruset, og nærmere 20.000 har dødd.

Her er noen design Ford har kommet opp med:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,767FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker