For en fantastisk duo

En av de aller mest imponerende bilene de siste årene, Alpine A110, får nå en tohjult søster.


Det er ikke alltid så veldig smart å blåse støvet av ikoniske modeller, for man skal helst ikke kødde altfor mye med historiske biler.

Men Renault tok sjansen da de skulle relansere Alpine-merket, for bilen som skulle stå for comebacket fikk navnet A110 ‒ det samme som bilene produsert mellom 1961 og 1977 het.

Og de visste muligens at de hadde en kommende klassiker på gang, for da støvet hadde lagt seg i 2019 viste opptelling at den lille sportsbilen hadde dratt inn ikke mindre enn 18 ganske så store priser.

På toppen av dette kom den også til finalen kåringen om både årets bil i verden og årets bil i Europa, så det er altså ikke bare noe vi mener ‒ Alpine A110 er en av de kuleste og beste bilene de siste årene.

Og nå får den en tohjult søster som gjør garasjen komplett.

For det franske merket har nå funnet tonen med den italienske MC-produsenten MV Augusta, som åpenbart også har latt seg imponere av Alpine A110.

MV Augusta er faktisk så imponert over bilen at de gjerne vil lage noen motorsykler som hyller den, og Alpine var ikke vonde å be.

Dermed skal Augusta lage en spesialversjon kalt Superveloce Alpine, og du kan jo gjette hvor mange eksemplarer de planlegger? Ja, selvsagt 110.

Tohjulingen blir selvsagt utstyrt med signaturmotoren, den 3-sylindrede 147 hk sterke motoren med en rødlinje på hele 13.000 r/min og en toppfart som befinner seg en plass over 240 km/t.

Designmessig kommer Superveloce Alpine selvsagt med den samme blåfargen som A110 er kjent for, og de som studerer sykkelen skikkelig ser også at bokstaven A er på plass.

Og med den runde lykten foran kan faktisk Superveloce Alpine se om som en tohjult søster til Alpine A110. Kult!

‒ Mange Alpine-kunder er også store MV Agusta-fans, og motsatt, forklarer en fornøyd Timur Sardarov, sjef for MV Augusta.

‒ Superveloce Alpine vil ideelt sett bringe de to verdenene sammen, med utrolige synergier når det gjelder design, personlighet og stil. Vi er sikre på at denne nye, suverene spesialutgaven vil bli møtt med entusiasme av motorsyklister og sportsbilfans over hele verden.

Også det franske merket er superfornøyd med resultatet.

‒ MV Agusta er et symbol på italiensk håndverk og fortreffelighet som lager motorsykler som ingen andre, sier Patrick Marinoff, administrerende direktør i Alpine.

‒ Våre to merkevarer er drevet av lidenskapen for å skape vakre produkter og gi kundene unike følelser. Superveloce Alpine er et flott stykke design med teknologi som ikke går på kompromiss med ytelse og kjøreglede.

Pris? Rundt 420.000 kroner ‒ i Italia. Det er bare litt under det en Alpine A110 koster i støvellandet.

Her er flere bilder av den eksepsjonelle duoen Alpine A110 og Superveloce Alpine:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter Motorsykkel