Feirer 125 år med denne smekre Audi RS Q8

Ønsker du deg en av de råeste Audi RS Q8 som noensinne er laget, må du være kjapp. ABT lager kun 125 eksemplarer av muskelbunten.


I det herrens år 1896 åpnet en tysker ved navn Johann Abt en smedbutikk i Kempten ikke så altfor langt unna Oberstdorf, og dette var starten på en til nå 124 år lang bilsatsing for Abt-familien.

For siden den gang har de også drevet med biler, og er nå er et av de mest kjente tuningselskapene i verden som en partner av både Volkswagen og Audi i tillegg til at de er tungt inne i motorsport.

I sum betyr dette en masse potente modeller og spesialversjoner, og siden det snart er 2021 tjuvstarter de også 125-årsfeiringen av Abt-selskapet med en skikkelig go’bit.

For de går likegodt for en av de mest imponerende modellene Audi tilbyr, nemlig SUV-raketten RS Q8. Denne byr i utgangspunktet på voldsomme 600 hk og et dreiemoment på 800 Nm, noe som jo bør være mere enn nok.

Men i februar viste ABT fram en spesialutgave av denne, utstyrt med et ABT-sett som vridde utrolige 700 hk og 880 Nm ut av SUV-modellen. Det er faktisk mer enn det dobbelte av det den originale RS2 som banet vei for RS-modellene på 1990-tallet hadde.

Man skulle kanskje tro at det var nok, men den gang ei.

For skal ABT feire 125 år må det gjøres skikkelig, så de har nå også utviklet en ny intercooler som sammen med ABT Engine Control utvider stallen med ytterligere 40 hester. Dermed byr jubileumsversjonen kalt ABT RSQ8-R på hele 740 hk og 920 Nm.

ABT opplyser vanligvis 0-100 km/t også, men det dropper de med denne. Det de imidlertid sier er at det er mulig å få denne med en toppfart på 315 km/t, og det er drøyt for en SUV-modell.

Og skulle du havne bak en slik, så varsler de fire eksosstussene deg om at du kanskje bør slippe gassen. Stussene er nemlig på vanvittige 102 mm.

Det tyske selskapet heter ABT Sportsline, så da må de selvsagt også kaste seg over de sportslige linjene. Og de har da også utviklet en rekke nye designelementer i karbonfiber til RSQ8-R, som frontskjørt og leppe, speildeksler, sideskjørt, hjulbue-ventilasjon, støtfangerutvidelse, bakskjørt og bakspoiler.

Som vanlige har de også skodd om bilen, som har fått 23-tommers felger med 295/35-dekk.

Du legger også merke til at dette ikke er en standard RS Q8 når du klyver inn i førersetet, for ting som rattet, start/stopp-bryter og girvelger er oppgradert, i tillegg til armlener, midtkonsoll og setetrekkene.

I midtkonsollen står det også «1 of 125», og det betyr rett og slett at ABT kun skal lage 125 eksemplarer av den ultimate Q8-versjonen ‒ en for hvert av de 125 årene de har eksitert.

Så ikke regn med at denne dukker opp i nabolaget, og skulle den mot formodning gjøre det så kommer du garantert til å kjenne den igjen.

Spesielt om den kommer i den grønne fargen bilen i bildeserie under byr på, for dette er et grønt troll!

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter