Eventyr-versjon av Toyota Rav4

Familien til den særs populære SUV-modellen til Toyota får nå et helt nytt medlem, og denne hedrer den klassiske Land Cruiseren.


Det er svære greier når Toyota viser fram en versjon av Rav4. For dette er altså den nest mest populære bilen i Norge så langt i 2021, og i løpet av årets åtte første måneder har det blitt satt skilt på 6.515 nye Rav4-biler.

Totalt er 5,9 prosent av alle nybilene i Norge i 2021 en Rav4, og vi snakker altså om elbillandet Norge hvor «alt» visstnok skal handle om de helelektriske.

Så det er godt nytt når merket nå har klar en ny utgave kalt Adventure, altså en enda mer terrengfokusert Rav4.

Men. For det er dessverre et stort men.

Grunnen til at den har blitt så populær er at Toyota også tilbyr denne som en ladbar hybrid med en elektrisk rekkevidde på 75 kilometer, men den nye ser ut til å kun komme som hybrid.

Så ja, om det er riktig er det en party-brems så det holder.

Men uansett, også Toyota Norge tilbyr de rene hybridene med 222 hestekrefter av Rav4, så vi får håpe den nye utgaven også finner veien hit.

Slik ser Toyota Rav4 Adventure ut:

Den japanske produsenten har like godt gløttet bort på den klassiske FJ40 Land Cruiser når de har satt sammen Adventure, for den er mulig å få med en unik bi-tone lakk, som kombinerer et karosseri i Urban Khaki med tak, frontsøyler og bakspoiler lakkert i dynamisk grå farge ‒ noe som gir et utseende som hyller det lyse taket til klassikeren.

Men det er langt fra alt den kommende Adventure kan tilby, for her har altså Toyota tenkt at folket skal ut på eventyr.

Fronten har fått en skikkelig oppdatering, hvor den helt sorte grillen kommer enda tydeligere fram. Her har Toyota-emblemet glidd ned fra forkanten av panseret til en sentral posisjon på de doble horisontale stolpene midt på grillen.

Holdningen forsterkes av tåkelys i nye svarte rammer samt en beskyttelsesplate i sølv.

Rav4 Adventure har også fått bredere hjulbuer og nye 19-tommers lettmetallfelger med en matt grå finish, og bak er det en godt synlig beskyttelsesplate i sølv.

Ellers får den selvsagt alle de andre nye endringene Toyota gjør for 2022-modellen, inkludert nye «projektor-lignende» LED-frontlykter og LED-tåkelys foran, et nytt 10-tommer ratt og ny innvendig LED-belysning.

Slik ser Rav4 Adventure ut innvendig:

Toyota sier at de europeiske leveringene av Rav4 Adventure og den oppgarderte modellserien skal starte i 1. kvartal av 2022.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter