Annonse
Hjem Nyheter En ultrasjelden og særs vakker Lamborghini

En ultrasjelden og særs vakker Lamborghini

Lamborghinis klassiske avdeling har gjort det igjen. Denne gang har de pustet liv i en ultrasjelden Miura SVJ. Sjekk denne bilen da!

Heldigvis rir det en retrobølge gjennom bilprodusenter som har klassiske superbiler i porteføljen. For eksempel dukker stadig Aston Martin om med elegante og klassiske biler de selv har fornyet.

En annen er Lamborghini, som i 2015 etablerte Lamborghini Polo Storico som er en avdeling som skal ta seg av veteranbilene fra merket.

De arbeidsomme folkene der har levert perler på rekke og rad, deriblant en nyrestaurert Miura P400 som ble brukt i den legendariske filmen «The Italian Job» i 1969.

Nå har de fått fatt i en like sjelden klassiker, nemlig Miura SVJ.

Saken fortsetter under Annonsen

Du har muligens hørt om Miura, og denne er sjelden nok i seg selv. Lambo satte sammen i underkant av 800 slike i perioden 1966-73, så denne er i utgangspunktet et samlerobjekt så det holder.

Men legger man til SVJ blir det en skikkelig go’bit.

Dette er versjoner som er inspirert av Miura Jota, og ble kun laget etter spesielle ønsker. Jota var en racingversjon som ble laget for FIA-løp til testfører Bob Wallace, og denne unike bilen var altså inspirasjonen til Miura SVJ.

Lamborghini tok altså imot ønsker, og de fikk inn fire slike.

En av de fire ble bygget for den tyske racerføreren Hubert Hahne i 1973, og originalt kom den med svart lakk og et svart-hvitt interiør.

Hahne fikk den omlakkert til sølv i 1977, men beholdt det svarte interiøret. Slik har bilen vært siden.

Bilen ble i Tyskland til i begynnelsen av 2000-tallet, og ble deretter en del av en japansk bilsamling og har ikke vært utstilt siden.

Men nå har altså Lamborghini Polo Storico restaurert den tilbake til sin originale stand, og denne perlen vises nå fram under det pågående Rétromobile.

Som vi ser av bildet over er det to biler med på bildet.

Den andre er en Miura P400 S som er satt sammen av reservedeler. Den klassiske avdeling har beholdt de samme målene på bilen, og laget nye deler som er eksakt like som de originale var.

Bilen skal inspirere andre til å ta vare på sine gamle biler, og vise at det alltid er liv i en bil uansett hvor dårlig utgangspunktet kan virke.

Så snubler du over en gammel og sliten Lamborghini, er det bare å ta vare på den. Lamborghini fikser de delene du mangler.

Men det er neppe en Miura SVJ du snubler over, for det ble som sagt kun laget fire stykker totalt.

Og en av disse er iallfall i perfekt stand, for sjekk dette smykket av en meget sjelden klassiker.

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,812FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker