Annonse
Hjem Elbiler Rødt vil ha avgifter på dyre elbiler

Rødt vil ha avgifter på dyre elbiler

Rødt vil at de dyreste elbilene skal miste avgiftsfritaket og ber opposisjonspartiene på Stortinget slå følge.

– Nå brukes det over 10 milliarder i året på avgiftsfritak for elbiler, og det er 27 ganger så vanlig å ha en elbil i familier med god råd enn i familier med dårlig råd. Det skuffes milliarder av kroner over til dem som har mest, uttalte partileder Bjørnar Moxnes til Dagbladet i går.

Før helgen, leverte Moxnes inn et forslag om å be regjeringen utrede modeller for å ilegge de dyreste elbilene avgifter. Han utfordrer FrP til å stille seg bak kravet om at de dyreste og mest luksuriøse elbilene ikke skal slippe unna avgifter

Les også: Audi feirer 40 år med Quattro

Mandag morgen skriver DN følgende om saken:

Forslaget skal være forenlig med politikken til Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet. Senterpartiet vil at det fremdeles skal være billigere å kjøpe elbil, men mener også disse bilene må betale veibruksavgifter. I regjering tok Frp til orde for en vektavgift på dyre elbiler, men dette ble fjernet i Stortinget av Venstre og KrF.

Saken fortsetter under Annonsen

Forslaget fra Rødt skal komitébehandles. Selv om det ikke er i strid med hva Frp tidligere har tatt til orde for, varslet partileder Siv Jensen at ethvert forslag fra venstresiden ikke vil få deres støtte, men at partiet i stedet vil fremme sine egne forslag.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,853FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker