Annonse
Hjem Nyheter Audi feirer 40 år med quattro

Audi feirer 40 år med quattro

Det er 40 år siden de fire ringene presenterte Audi quattro, og det skal feires.

Audi har faktisk allerede startet feiring, og markerte jubileet under helgens Bremen Classic Motorshow. Deretter går det slag-i-slag, for dette er verd å feire skikkelig.

Tilbake i 1980 presenterte Audi noe helt nytt under Genève Motor Show, nemlig en personbil som trakk på alle fire hjulene – quattro på italiensk.

Det var en sportslig coupé som skapte oppstandelse, og Audi quattro var den første ytelsesbilen som kunne skilte med firehjulstrekk – et system tidligere forbeholdt større biler og de som var laget for terrenget.

Ideen dukket opp noen år tidligere, mens Audi drev og testet ut terrengbilen Volkswagen Iltis som de utviklet for det tyske forsvaret.

Saken fortsetter under Annonsen

De la merke til de gode kjøreegenskapene på snø og is, og bestemte seg for å løfte drivverksystemet fra Iltis over til en serieprodusert Audi 80.

Det var særdeles smart tenkt.

For de etterfølgende testene var enkelt og greit imponerende, og resultatet ble en Audi Coupé ved navn quattro.

Originalt satt Audi inn en 2.1-liters turbomotor med 197 hk og et dreiemoment på 285 Nm, og den brukte rundt 7 sekunder på spurten fra 0 til 100 km/t.

Motorsportdebuten for Audi quattro kom i begynnelsen av 1981 med Jänner Rallye, og kraftpakken fra Ingolstadt med firehjulsdrift var en revolusjon og dominerte rallysporten fra da av.

Audi produserte modellen fram til 1991, og da hadde de satt sammen i overkant av 11.000 slike biler.

Audi Tradition vil altså vise fram både rally- og gateversjoner av Audi quattro-modeller gjennom hele året, også i Skandinavia.

De finner nemlig veien til Historic Grand Prix i København i starten av august, så befinner du deg i den danske hovedstaden da er det verd å ta en titt på bilene Audi har med seg.

For det er ingen ringere enn de særs imponerende Audi quattro.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker