Annonse
Hjem Nyheter Tung start på året

Tung start på året

Ingen barn mistet i fjor livet i den norske trafikken, men slik blir det dessverre ikke i 2020. Ni personer mistet livet i trafikken i januar.

Det ble en tung inngang på det nye trafikkåret, for i januar mistet to fotgjengere og sju bilførere livet.

−  Det er trist at så mange har mistet livet i trafikken allerede i år, sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen.

− Spesielt tragisk er det at vi har mistet et lite barn og flere ungdommer. Våre tanker går til alle de som sitter igjen med uendelig mye smerte og sorg over å ha mistet den kjæreste de hadde. Sammen med myndigheter, organisasjoner og næringer skal vi i Trygg Trafikk gjøre det vi kan for å forhindre alvorlige ulykker i trafikken. Dessverre er det en lang og vanskelig vei for å komme helt i mål, men vi gir ikke opp.

Trygg Trafikk sier at tunge kjøretøy var involvert i fem av de ni dødsulykkene.

Saken fortsetter under Annonsen

 − Vi registrerer fortsatt en økning i dødsulykker hvor tunge kjøretøy er involvert. Vi har også sett over tid at det er langt flere tilfeller av dette i vinterperioden sammenlignet med resten av året. Derfor må vi ikke glemme at vi må ta ekstra forbehold i trafikken når føreforholdene er som de er. Det er større krav til dekk og teknisk utstyr og ikke minst fartstilpasning og oppmerksomhet på trafikken, oppfordrer Johansen.

Viken ble svært hardt rammet i januar med 4 omkomne, 2 personer døde i trafikken i Nordland, og 1 i henholdsvis Oslo, Troms og Finnmark og Vestlandet.

− Viken har mistet dobbelt så mange som januar i fjor. Nordland var det fylket hvor det var flest som mistet livet i trafikken i 2019 og dessverre har også de en trist start på året, sier Johansen.

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker